Horoskop Vodnar

Opis znamenja VODNAR (20.1. – 18.2.)

Horoskop Vodnar - astrološko znamenje

11. zodiakalno znamenje
Vladar: Uran
Element: zrak
Kvalitata: fiksen
Barva: modra
Značilnosti: izviren, ustvarjalen, human, genialen, znanstvenega duha, pred časom, nenavaden, uporn
Poklic: znanost, privlači ga tehnologija, raziskovalec, humanitarnost, umetnost, holistična medicina …

Vodnar je idealist

Vodnar je tretje zračno znamenje. Zanj je značilen objektiven pogled na svet, ki ni obremenjen s težo čustev. Nagnjen je k izrazito idealističnemu pogledu na svet. Zanima ga preučevanje sveta, družbenih sistemov, ekologije, politike. Posebej rad preučuje človeško naravo. Ljudem zaupa šele potem, ko jih že nekaj časa opazuje in analizira njihovo osebnost.

S pomočjo nadpovprečne inteligence in pogleda v prihodnost so njegova videnja in razmišljanja velikokrat nerazumljiva drugim ljudem. Njegova videnja stvari so vizionarske narave, saj je širokega in odprtega duha, ki ne pozna ne praznoverja ne predsodkov.

Vodnar je neodvisen, ceni svobodo, je originalen in nepredvidljiv

Kljub njegovi človekoljubnosti vodnarju veliko pomenita svoboda in individualnost. Zaradi prirojene izvirnosti in originalnosti velikokrat izstopa ali odstopa od povprečja.Včasih lahko preseže meje zaradi svoje nepredvidljivosti. Z vodnarjem pričakujte napričakovano.

Močna potreba po neodvisnosti se kaže v družbi, saj si izbira različne prijatelje od katerih pričakuje svobodo, še bolj pa na partnerskem področju. Velikokrat vodnarji zaradi neodvisnega življenjskega stila, ki ga ne želijo prilagajati, ostanejo samski. Tisti, ki se zaljubijo in vežejo, postanejo zelo zvesti. Potreba po neodvisnosti se lahko kaže v odmaknjenosti, kar lahko privede do čustvenih težav.

Vodnar je družaben

Vodnar je zanimiv in zabaven sogovornik, ki ga odlikuje originalen smisel za humor. Rad razpravlja o najrazličnejših temah. Svoja stališča in mnenja rad izmenjuje z različnimi ljudmi. Na umskem področju se močno bori, vendar ko je razprave konec, želi biti prijatelj. Prijateljstvo je za vodnarja ključnega pomena. Kadar ugotovi, da je mnenje, ki ga je zagovarjal do sedaj zmotno, ga zlahka zavrže.

Njegova značilna prijaznost je usmerjena na vse ljudi, tu ne dela razlik. Vedno je pripravljen pomagati. Zaradi njegove odmaknjenosti mu je težko priti blizu. Velikokrat so vodnarji dolgo samski. Je pošten in odkritosrčen, ali to hočete ali ne. Za odkrivanje in širjenje resnice mu ni nikoli žal časa; ta navada ga lahko pripelje v nerodne položaje in lahko postane znan po svojih neumestnih pripombah. Osebna vprašanja postavlja brez negativnih namenov.

Vodnar je ustvarjalen in raziskovalen

Ustvarjalna in raziskovalna narava vodnarja se kaže pri izbiri dela, ki je bodisi ustvarjalno umetniško ali znanstveno ali pa oboje. Najdemo jih tudi med izumitelji. Zaradi človekoljubne narave so odličnikot socialni delavci. Pri delu potrebujejo svobodo, da tisto kar je zahtevano, naredijo po svoji presoji, ne da bi jih pri tem kdo pretirano usmerjal in nadzoroval. Avtoriteta ga ne gane. Ne prenese dolgočasnega, enoličnega dela.