Horoskop, vikend 6. in 7. januar

dnevni horoskop slika
SOBOTA 6. 1.

Sobotna Luna v devici bo prijetno zaposlena, kakor se za takšno Luno spodobi. Do izraza bo prišla naša delovna naravnanost, praktičnost, marljivost in še kaj. Znali bomo določiti naloge in vse pripraviti k sodelovanju. Dobro kosilo nam danes ne uide, saj bomo dobro vedeli kaj je najboljše.

V dopoldanskem delu dneva bo Luna spodbujala povezovanje Sonca in Venere, ki bosta kar velik del prepotovala v paru. To nas bo napolnjevalo z usklajenostjo, mirnostjo, zadržanostjo, resnostjo in konvencionalnostjo. Bolj se bomo zavedali svojih vrednot, svoje pozicije in svojega mesta. To nas opominja, da si postavimo svojo ceno ali vlogo in se tako začnemo tudi vesti. To bo pomembna lekcija za partnerstvo, ki mu bomo dali zelo pomembno vlogo. Pomembno bo tudi, da sebe postavimo v vlogo tem odnosu. Iskali bomo zvestobo, si jo želeli in se je istočasno tudi bali.

V popoldanskem delu dneva bo Luna spodbudila še en par, ki se sestavi jutri. Mars v škorpijonu se bo končno združil z Jupitrom. Te energije bodo najmočneje zaznavali ovni, škorpijoni pa tudi strelci in ribe. Moč dokazovanja in iskanja resnice bo najbolj na udaru. Pravici bo v tem času končno zadoščeno in imeli bomo moč prestati vse, kar nam bo prišlo pod noge. Veliko tega lahko doživimo in izrazimo že danes, saj se bo aspekt povezal v noči na nedeljo. Čutili in živeli bomo strahospoštovanje. V nas bo veliko samozavesti in energije, kar nam bo dajalo občutek, da zmoremo vse.

Še eno povezovanje se sestavi v današnji noči. Povezovanje Merkurja in Urana bodo najbolj zaznavali dvojčki, device in vodnarji. V nas bo izredno veliko idej, jasnosti in bistrine. Nenavadni prebliski ne bodo ostali nespregledani. To bo v nas dvignilo energijo, sposobnost in motivacijo. Hitrih misli in reakcij bomo delovali zelo spretni in iznajdljivi. Takšen pogum bomo morali v prometu previdno uporabiti, da ne precenimo situacije in sami sebe.

NEDELJA 7. 1.

V prvem delu dneva bo Luna v devici in nam narekovala, kaj vse moramo še postoriti in se potruditi za današnjo nedeljo. Analitični bomo, skrbni, premišljeni, natančni in dosledni. Velik poudarek bomo dali temu, da povemo in razložimo kar mislimo. Če nam ne bo uspelo vsega izraziti lahko delujemo preveč zamišljeni in v skrbeh. Sredi dneva bo Luna prestopila v tehtnico in tudi sami si bomo dovolili več družbe in uživanja. Luna v tehtnici je usmerjena v harmonijo, v odnose, v kompromise in tisto, kar se njej zdi najlepše. Če življenje ne teče po njenih velikih pričakovanjih, je nezadovoljstvo kar veliko. Nekaj podobnega lahko doživimo tudi sami.

Tako ns bo Luna v tehtnici v popoldanskem delu dneva odpeljala v bolj zadržane in zaskrbljene vode. Ne bo veliko prostora za sproščenost in veselje. Sami bomo bolj zaskrbljeni, obremenjeni, nedostopni in otožni. Težko bomo v tem delu dneva našli nekaj, kar nam bo privabilo nasmeh na obraz. O svojih skrbeh se lahko pogovorimo s prijateljem.