Horoskop, vikend 5. in 6. maj

dnevni horoskop slika
SOBOTA 5. 5.

Tudi danes bodo z nami stroge in hladne energije Lune v kozorogu. Delavna sobota bi lahko rekli. Marsikdo dobro pozna ta občutek in na nek način, bo tako tudi lažje sprejeti dejstvo, da je pač treba narediti, kar je treba. Brez obotavljanja si bomo razdelili delo in se lotili obveznosti, ki nas čakajo.

V dopoldanskih urah pa nam bo Luna namenila vseeno nekaj drugačnih in prijetnih energij. Jutri se namreč v pozitiven odnos povežeta Sonce in Neptun, kar bodo levi in ribe lahko zaznali že danes. To prinaša več zavedanja za umetnost in podobne mojstrovine. Vodni trigon bo spodbujal naše čute in zaznave. Morda bomo delovali bolj občutljivo, a vendar bomo vseeno znali pokazati več sočutja.

V popoldanskih urah si bomo vzeli več časa za navdih ali za oddih. V sebi bomo našli tisto iskro, ki nam bo polepšala in razsvetlila dan. Izkoristimo to svetlo točko dneva, saj se nam kasneje obeta več nejasnosti, nerazumevanja in nestabilnosti. Težko bomo brzdali svoje misli in besede.

NEDELJA 6. 5.

Jutranje ure bodo zaznamovane z energijami Lune v kozorogu. Bolj resno in premišljeno bomo delovali. Pomembna nam bo tradicija in na trenutke bomo kar prestrogi. Težko bomo pokazali svoje občutke in težko bomo pokazali več razumevanja. Bolj zadržani in nezaupljivi bomo. Oporo bomo iskali v sebi in v preverljivih stvareh.

Jutranji čas nam bo prinesel še največ strogosti in nepopustljivosti. Čutiti bo nekakšno zapriseženost v mnenje, ki ga bomo imeli. Težko nas bo prepričati v nasprotno in ne bomo se dovolili hitro odsloviti.

Tudi v popoldanskem času bo zaznati več trme in nestrinjanja. Ta vpliv nas zna postaviti na hladno in v nas sprožiti veliko nemira, razburjenosti in vznemirjenja. Odšlo bo tako hitro, kot bo prišlo. Naj bo to popestritev dneva in ne nosimo odvečne prtljage s sabo.

V popoldanskem delu dneva se povežeta Sonce in Neptun. Na nek način je ta povezava zaznamovala tudi cel vikend. Najbolj ustvarjalni, kreativni in domiselni so levi in ribe. To nam poleg tega prinaša tudi več sproščenosti in odprtosti. Tudi to nam prinaša povezovanje uma z višjimi sferami zaznavanja. Odprimo se informacijam, ki se nam bodo pojavile v raznoraznih oblikah. Vedeli bomo kaj to pomeni za nas. Izrazimo sebe in svoje talente. Poiščimo svoj navdih in pokažimo zaupanje v življenje. Zna se zgoditi, da bomo s to povezavo malce zaspali in se zatopili v svoj svet.

Kmalu zatem bo Luna prestopila v vodnarja in to nam bo dalo še več energije in še več drznosti. Upali si bomo biti drugačni in ne bomo se ozirali na mnenja drugih. Občutek svobode nam bo dal krila. Lahko si že začnemo predstavljati, kaj vse bi lahko počeli v ponedeljek.

Jutri nas vseeno čakajo večji izzivi in morda se nanje vseeno lahko pripravimo že danes. Neprijetno povezovanje Merkurja in Plutona, bodo že danes lahko čutili dvojčki, device in škorpijoni. Velika sumničavost, črnogledost in nezaupanje bo v nas. Bolj našpičeni, osorni in nepopustljivi bomo. Jezni in ogorčeni ne bomo zadrževali svojega nestrinjanja. Težak nasprotnik za marsikoga, ne bo našel lepe besede, ki bi zgladila nesporazume. Prepričani v svoj prav, bomo iskali napake v drugih.