Horoskop, vikend 2. in 3. december

dnevni horoskop
SOBOTA 2. 12.

Preden se v nedeljo dovrši Polna Luna v dvojčkih, bo danes Luna še cel dan v biku. Luna v biku bo v praznem teku, kar za nas pomeni, da bodo energije bika nekoliko bolj v ospredju. Luna ne bo delala pomembnejših povezav, zato ne bomo zaznavali drugih energij. Čeprav je jutri pred nami eden bolj zmedenih in nejasnih dni, lahko današnjo soboto vseeno preživimo lepo, toplo in prijetno. Imejmo v zavesti, da vse mine in tako bomo lažje prenesli in preživeli kakšen koli izziv, ki nas bo danes presenetil.

Naj opomnim, da je Merkur že skoraj čisto stacionaren, kar nam zna prinesti kakšen nesporazum, nerazumevanje in nejasnost. Brez prave energije bomo, še posebno dvojčki in device, zato ne obsojajmo prehitro in po nepotrebnem. Vsi smo ljudje in vsak si zasluži kakšno minuto več, da najdemo skupno pot. Tudi danes že lahko pričakujemo kakšen zastoj v prometu, zato si ne kravžljajmo živcev po nepotrebnem.

Jutri se dopolni tudi Polna Luna, v katero bo vpet še posebno Neptun. Z neharmoničnimi vplivi nas bo ta še dodatno speljal na stran pota. Izredna nepremišljenost in nerazsodnost nam zna resnično spodnesti tla pod nogami. Zelo previdni moramo biti še posebno pri uživanju opojnih substanc in v komunikaciji, saj bo možnost zavajanj in prevar toliko večja. Težko bomo videli celotno sliko, saj nam bo vedno manjkala kakšna informacija, ki bi dopolnila celoto. To pa kljub vsemu prinaša povečano moč intuicije in duhovnih zaznav. Zaupajmo predvsem sebi in sledimo svojim občutkom in svojemu telesu, ki nas ne bo lagal.

V noči na nedeljo se sestavi harmonična povezava Jupitra in Neptuna. Ta vpliv že zaznavamo zadnjih nekaj dni, danes pa bo še toliko intenzivnejši. Največ teh energij bodo deležni predstavniki znamenja rib in pa tudi strelcev. Velika subtilnost, povečana bo domišljija, izvirnost in duhovne izkušnje. To povezovanje nam bo dajalo vero in zaupanje, da je možno doseči vse v mejah normale. Znali se bomo povezovati in poiskati skupne točke, saj bomo čutili večjo medsebojno povezanost. To nam bo dajalo večje razumevanje in sočutje, ki nam bo zelo koristilo v medsebojnih odnosih. To je čas, ko se lahko resnično poglobimo vase in si priznamo stvari, ki si jih še nismo. Dobimo lahko res velika spoznanja o sebi in od zadevah, ki jih trenutno raziskujemo.

NEDELJA 3. 12.

Luna je v dvojčku. Merkur je stacionaren. Smo pred Polno Luno. Dan, ki je pred nami bo nagajiv, a neproduktiven. Zelo površni in površinski bomo. Kot se za zračno znamenje spodobi, bomo sami zelo razpršeni, nejasni, nepremišljeni in nezanesljivi. Danes naj bodo na sporedu neobvezne debate ter zelo sproščena do nagajiva komunikacija. Danes izkoristimo vplive za post, pijmo veliko čiste tekočine in se sproščajmo brez dodatnih obveznosti in pričakovanj.

Če se nam bo danes vrtelo in meglilo se ne ustrašimo. Vpliv Polne Lune prinese svoje polne energije, ki nam mešajo glavo, zaradi česar ne bomo mogli biti usklajeni sami s sabo in s svojimi potrebami. Nekoliko bo še prisoten vpliv Neptuna, ki je tokrat ˝potegnil ta kratko˝. S svojimi navdihi se bo prikradel v naš svet in nam natrosil iluzij, da bomo zelo težko ločili resnico od neresnice. Danes ni primeren dan za sprejemanje pomembnejših odločitev.

Proti večeru bomo čutili nekakšne pritiske in nemoč. Razdvojenost med našimi močnimi željami in potrebami se bo prepletala z ležernostjo in občutljivostjo. Težko bomo ohranili jasne misli in razumsko odločali. Poskusimo opraviti najnujnejše stvari, ostalo pa pustimo za kakšen drug dan.V popoldanskem času pa bo Luna zopet spodbujala povezovanje Jupitra in Neptuna. Nič kaj preveč borbeno se bomo počutili. Zavedanje o miru in harmoniji, ki bo v nas, nas bo delalo bolj pasivne, hkrati pa bolj razumevajoče, strpne in kreativne. To bo čas, ko bomo lahko prisluhnili sebi in razvijali svojo intuitivnost.