Horoskop, vikend 18. in 19. november

dnevni horoskop slika
SOBOTA 18. 11.

Kmalu popoldan bomo priča srečanju Lune in Sonca, čemur pravimo Mlaj. Marsikdo med nami se je že v veliki meri spoznal s svojimi strahovi, obveznostmi, težavami in že so vidni zametki nove poti in novih nalog. To naj bi nam prineslo nekakšno pomiritev in sprejemanje situacije take kot je. Sprejemanje, zaupanje, odprtost, sproščenost so naloge najvišje razvitega škorpijona. Preden to dosežemo, se moramo soočiti s tem fiksnim in posesivnim, nezaupljivim škorpijonom, ki je oprezen na vsakem koraku.

Zvečer bo Luna prestopila v znamenje strelca, vse do takrat pa bo v praznem teku. Energije nam ne bodo najbolj naklonjene, saj bomo še vedno v fazi soočanja sami s sabo. Najbolj občutljivi bodo zaznavali več notranje napetosti, ki bo kričala in trgala. Te energije ne bo lahko živeti, vendar poskusimo tega ne zadrževati v sebi. Najdimo ustrezen način, kako te napetosti najbolj primerno izraziti.

Vseeno bomo zaznali neko olajšanje in sprostitev, ko bo Luna zamenjala znamenje. V nas bo več optimizma, navdušenja, odprtosti in želje po premiku. Ne bomo več posedali in se smilili sami sebi.

Se pa vseeno jutri povežeta v neprijetno povezavo Mars in Pluton. To so tiste močno nabite energije, ki jih ne bo lahko prenašati. To bodo tudi danes zaznavali ovni in predvsem škorpijoni. Močne moške energije nam ne bodo delale usluge s svojo brutalnostjo, napadalnostjo, nagonsko nepremišljenostjo in instinktivnim reagiranjem. Velike obremenitve bodo potrebne, da bomo zmogli izraziti to agresijo in hkrati ne škodovati nikomur.

NEDELJA 19. 11.

Luna bo danes v strelcu. Na splošno bodo energije pozitivne, dinamične, vzpodbudne in instinktivne. Luna nas bo tako spodbujala, da naredimo premik naprej in se ne pustimo omejevati. Usmerjeni naprej bomo pokazali voljo in željo, da nekaj naredimo in se odpravimo na pot proti zastavljenim ciljem.

V to dnevno dinamiko pa se znajo vmešati neharmonične energije, ki jih držita Mars in Pluton. Izredna moč in nekompromisnost bosta največ volje vzela ovnom in škorpijonom. Nabiti z adrenalinom se bomo odzivali predvsem nagonsko, nepremišljeno in predvsem zelo močno. Moška planeta nas bosta silila, da izživimo to notranjo napetost, vendar bo vsega kljub vsemu preveč. Možno je veliko jeze, napadalnosti, vsega kar je povezano z agresijo in spominja na uničevalno moč narave.

Proti večeru bo tako v nas prisotna neka žalost, nemoč, pretirana ranljivost in celo obupanost. Vendar bo to kratkotrajni vpliv in ko bomo to predelali, se bomo lahko spet veselili naslednjih izzivov.