Horoskop, vikend 14. in 15. oktober

dnevni horoskop slika
SOBOTA 14. 10.

Vikend bo obarvan z energijami Lune v levu. Nobene potrebe ne bo, da se ne bi vsaj v soboto prepustili in živeli svoje želje. Morebitni hladni dnevi nam ne bodo kratili zabave in možnosti druženja. Veselje in zabava naj napolnita to soboto in nas pogumno odpeljeta skozi izzive. Bolj odločno bomo nastopali in znali bomo pokazati, da smo pomembni. Da smo mi sami tisti, ki smo pomemben člen družbe in brez nas celota ni popolna.

Venerin prestop v svoje znamenje pa nas bo še dodatno razveselil in ugodil našim potrebam. Biki in tehtnice se bodo najbolj razveselili te spremembe, saj bodo podprte njihove primarne energije. Venera v tehtnici išče harmonijo in lepoto v odnosih. Bolj je nagnjena k razumskemu vrednotenju in na svoj način izrazi, kaj je zanjo primerno, lepo in uravnoteženo. Čeprav prijetne energije, nas zna ves kaos in vse neskladje tega sveta spravljati v zadrege, v nezadovoljstvo in nestrinjanje. To pa je v nasprotju z pasivnimi energijami tehtnice, ki je usmerjena v spravo, dogovore in pravičnost. Vseeno je to čas, ko lahko zažarimo v svoji najlepši luči, ko bomo uredili tako sebe kot svoje prostore na način, ki bo najboljši za nas. Naučimo se opaziti lepoto v vseh stvareh, ki nam pridejo na pot.

V večernih urah bomo zaznavali več odločnosti in zagnanosti. V naših mislih bo več zavedanja kaj hočemo ali si želimo.

NEDELJA 15. 10.

V začetku dneva bodo v ospredju še energije Lune v levu. Te nas bodo spodbujale v akcijo in v iskanje načinov, da sprostimo svoje energije, ki je bo danes v izobilju. Ta vročekrvnost in zagnanost se lahko hitro sprevrže v napadalnost. Prvi del dneva poskusimo te nemirne, hitre energije usmeriti v delo. Po 13.00 uri bo Luna prestopila v devico in nam prinesla svoj temperament, kritičnost, usmerjenost v detajle in popolnost. Že pred tem se Merkur poveže z Uranom, kar nam ne bo dovoljevalo urejenosti in zbranosti, tako nam bodo ostale posledice, ki jih bomo morali z Luno v devici pridno urediti, kakor bo možno.

Opozicija Merkurja in Urana se sestavi v zgodnjih dopoldanskih urah. Dvojčki, device in vodnarji so te hitre, drzne in napadalne energije takoj začutili, saj so se na njih pripravljali že včeraj. Veliko bo prehitevanja, površnosti, nestrpnosti, nestrinjanja in težko bomo sprejeli nasprotno mnenje. Bistre in nadvse iznajdljive ideje, nas bojo delale unikatne. Naš način razmišljanja in delovanja bo drugačen kot po navadi in to bo marsikoga presenetilo, celo šokiralo. Mudilo se nam bo in to bo opazno tudi v prometu. Tekmovanje in izsiljevanje prednosti bo bolj izpostavljeno. Pazite nase in ne dovolite, da bi vas ogrozile nestrpne energije.

Sredi popoldneva, ko bo Luna že v znamenju device, se bo harmonično povezala z Jupitrom in mi bomo zaradi tega povezovanje znali pokazati več razumevanja, bolj bomo sprejemajoči in predvsem velikodušni. Optimizem, ki ga bomo začutili bo dobro del nam vsem.