Horoskop, torek 5. september

dnevni horoskop slika
Današnji dan pa bo paleta vsega in prava zmešnjava. V jutranjih urah bo veliko planetnega dogajanja in prestop Lune v znamenje rib nas bo samo še dodatno zmedel ter prinesel več nejasnosti, občutljivosti in zmedenosti.

Čutim, občutim, zaznavam vse kar se dogaja, a ničesar ne razumem in sploh ne vidim nobenega smisla v vsem tem. Luna v ribah tako v nas spodbuja sočutje, občutek za sočloveka in skrb za bližnjega. V času pred Polno Luno, ki bo v ribah, bo tako res veliko zmede, napačnih interpretacij, izgub in celo prevar. Že tako bomo težko ostali razumni, razsodni in praktični, po vrhu vsega pa nas bo po svoji naravi zavajal tudi Merkur, ki je stacionaren in brez tiste prave moči, ki mu je blizu. V teh dneh iščimo odgovore, rešitve, možnosti v sebi. Učimo se biti strpni, razumevajoči, potrpežljivi in skromni.
Preden bo Luna zgodaj zjutraj zamenjala znamenje, bomo najprej zaznavali še več nemira, jeze in zaletavosti. Težje bomo sprejeli vse kar je drugačno, kot smo si zamislili.

Kmalu zatem se sestavi opozicija Sonca in Neptuna, kar nam bo še dodatno odvzelo moč ˝treznih˝ odločitev, izjav in namenov. Težko bomo določili kaj bi sploh radi in kaj je za nas najboljše. V jutranjih urah nikakor ne sprejemajmo pomembnejših odločitev, saj se lahko kasneje izjalovijo ali nam prinesejo razočaranje, obžalovanje in nemoč. Večja pozornost glede zdravstveno-vitalnih ukrepov ne bo odveč. Bolj občutljivi in rahločutni bomo.

Prestop Marsa v devico pa se bo najbolj dotaknil ovnov in škorpijonov. Svojo energijo in voljo bodo težje zadrževali in sprememba, ki se bo dotikala praktičnih in analitičnih zadev, zna pritisniti na napačen gumb. Kljub vsemu takšne energije spodbujajo našo praktično naravo, ko lahko veliko stvari zelo dobro in uspešno naredimo, vendar je potreba po biti previden toliko večja, saj lahko v začetni fazi marsikaj spregledamo. Ostane pa nam moč retorike in izredne prilagodljivosti.