Horoskop, torek 15. avgust

dnevni horoskop slika
Današnji torek, ki je tako prazničen, preprost in daje občutek svobode, bo z Luno v biku zelo težak, zahteven, zaprisežen in vsiljiv obenem.

Ob 16.06. uri bo Luna prestopila v dvojčka. Zahtevnost dneva se bo širila v nas kot virus in nas silila v stvari, dejanja, celo kompromise, ki ne bodo ustrezali našim načelom. Dispozitorica Lune v biku, Venera, se neharmonično povezuje s Plutonom, kar bo najbolj bike, tehtnice in škorpijone postavilo v nezavidljiv položaj. Možni so občutki posesivnosti, ljubosumnosti, nekompromisnosti, neracionalnosti, kljub vsemu tudi nevrednosti.

Venera v raku ne bo zmogla prenesti vseh pritiskov Plutona v kozorogu. Boj na žive in mrtve, bo izgledal kot neskončno ponavljanje enega in istega, ali pa se bo vse v hipu podrlo, kot hiša iz kart ali pa razbilo kot steklo. Strasti v nas bodo izrazitejše in potreba, da bi zadovoljili vse svoje želje nas bo silila v nepremišljene odzive. Previdno bo treba v naslednjih dneh… Poleg vsega tega se riše tudi Venerin kvadrat z Jupitrom, ki nam obljublja vse preveč lepega in veliko vsega. Pretiravanje se bo širilo na vse smeri in neprijetno povezovanje Venere, Jupitra in Plutona nas lahko spravi v velike stiske, v kot ali na rob. Veliko lahko izgubimo, še posebno veliko tistega, kar nam veliko pomeni. Vsi ti planeti simboliziralo denar in bogastvo, zato velja res velika, velika previdnost, kako ravnate z denarjem in v kaj ga vlagate.

Tudi prestop Lune v navihanega dvojčka, nam ne bo prinesel kaj dosti jasnosti in sproščenosti. Vse bo vsepovsod. Težje bomo vzpostavili red in določili smer. Merkur, ki je vladar dvojčka, je retrograden, in vse, kar se moramo naučiti, se je šele dobro začelo.