Horoskop Tehtnica

Opis znamenja TEHTNICA (23.9. – 22.10.)

Horoskop Tehtnica - astrološko znamenje

7. zodiakalno znamenje
Vladar: Venera
Element: zrak
Kvaliteta: kardinalna
Barva: rožnata
Značilnosti: pravična, graciozna, diplomatska, miroljubna, neodločna, ceni umetnost
Poklic: mednarodni odnosi, glasba, oblikovanje, ples …

Tehtnica se rada pogovarja, je neodločna

Tehtnica je drugo zračno znamenje. Zanjo je značilno, da se rada pogovarja, ob tem pogleda na temo z različnih zornih kotov. Tehtnica potrebuje sogovornika. Velikokrat je pobudnik pogovora ali razprave. Poznavanje dobrih in slabih strani vsake teme vpliva na to, da se težko odloča. Tehtnica je neodločna in potrebuje več časa, da ideje udejani. Potrebuje veliko počitka in miru.

Tehtnica teži k uravnoteženosti

Tehtnica nagonsko težki k uravnoteženosti in harmoniji. Njeno načelo je upoštevanje drugih in skrb za dobre odnose. Srečna je, ko je okolje ubrano, brez pritiskov in nepotrebnih prepirov. Je mojstrica v pogajanjih, posredovanjih v sporih in sklepanju kompromisov. Kljub njeni potrebi, da jo imajo radi in odporu da bi se soočila s težavami, je presenetljivo močne volje. Cilje dosega s zvitostjo in šarmom.

Tehtnica ljubi pravico

Tehtnica je topla, miroljubna in družabna. Oseba je prijetna, sprejemljiva in rada ugaja. Ljubi pravico in ima velik odpor do neprijetnosti. Njen pogled na svet je uravnovešen. Ima smisel za umetnost, četudi ne sledi umetniški karieri. Hrepeni po ljubezni in prijateljstvu. Potrebuje nekoga, da potrdi njena dejanja.

Je mirobljubna, težko se sooča s samoto

Za tehtnico je sreča deliti življenje. Najtežje od vseh znamenj se sooča s samoto. V življenju tehtnice je najpomembnejše harmonično ljubezensko življenje. Tehtnica se ne počuti popolno dokler ga ne vzpostavi.

Tehtnica je miroljubna, včasih pa izzove hude prepire zato, da preveri predanost partnerja. To vedenje je moteče za druge ljudi, zato se mora tehtnica tega zavedati. Varovati se mora neaktivnosti ali pasivnosti in brezbrižnosti do drugih. Tehtnica se zdi lenobna, vendar v resnici ne mara težkih, umazanih del, drugače je, kadar je delo ustvarjalno.

Ljubi udobno življenje, je diplomatska, ima smisel za estetiko

Ljubi bogastvo in udobno življenje, zato mora veliko zaslužiti. Pri delu so ji zelo pomembni enako misleči sodelavci, in nadrejeni, ki ji dopušča delo po njenem naravnem ritmu. Veliko možnosti ima tehtnica v diplomaciji, na področju mode in kozmetike. Mnogi slikarji in glasbeniki so rojeni v tem znamenju. Včasih najdemo tehtnice tudi v vojaških poklicih (vpliv nasprotnega znamenja ovna). Tehtnica je ambiciozna.