Horoskop Strelec

Horoskop Strelec

Današnji horoskop - Strelec

Astrologinja Mihaela | 27.06.2022 | Opis glede na trenuten položaj lune

Pozornost bo na javnem delovanju in na odnosih. Po eni strani vam vznemirljiva in hitra energija dvojčka paše. Veliko dogajanja, veliko misli, vse to gre. Ne bo vam pa pogodu, da vas drugi očitno kritizirajo in vam povejo to, kar vam gre. Prisluhnite ko vam razlagajo o konkretnih malih korakih za velike dosežke.

Opis znamenja STRELEC (22.11. – 20.12.)

Horoskop Strelec - astrološko znamenje

9. zodiakalno znamenje
Vladar: Jupiter
Element: ogenj
Kvaliteta: spremenljiv
Barva: modra
Značilnosti: optimist, ekstravaganten, avanturist, svobodomiseln, neodvisen, iskalec resnice
Poklic: profesor, učitelj, filozofija, odvetnik, politika, duhovniški poklic …

Stelec je navdušen nad svetom, je optimist

Strelec je tretje ognjeno znamenje, katerega sijaj lahko primerjamo s sončnim zahodom. Zanj je značilen nalezljiv zanos in navdušenje nad svetom. Njegov pogled na svet je pozitiven in optimističen, z upanjem in pričakovanjem zre v prihodnost. Privlačijo ga potovanja, raziskovanje drugih kultur, iskanje neznanega. V tujini se lahko počuti kot doma ali še bolje. Nagnjen je k pretiravanju in naivno zaupanje v svet ga večkrat drago stane.

Ima dobre intelektualne sposobnosti

Prirojene dobre intelektualne sposobnosti mu omogočajo bistrost in hitro razumevanje kompleksnih vsebin. Širina razmišljanja in hiter uvid v povezave med ugotovitvami mu nudijo dober vpogled v situacijo. Zato je strelec lahko dober učitelj. Zaradi širokega vpogleda včasih spregleda podrobnosti, ki so pomembne.

Strelec je kentaver, torej pol človek in pol konj. Njegova temeljna narava je paradoksna, po eni strani je nebrzdana, divja, nagonska in po drugi strani razmišljajoča, duhovna in filozofska.

Strelec je poln energije

Poln je energije, ki jo izraža na telesnem in miselnem nivoju. Zaradi močnega intelektualnega delovanja strelec potrebuje sprostitev, predvsem telesno. Strelci imajo radi šport in rekreacijo. Veliko uspešnih športnikov je rojenih v znamenju strelca.

Usmerjen je k iskanju resnice, smisla in modrosti

Strelec je vedno usmerjen v prihodnost, k vedno novim ciljem. Pri postavljanju ciljev ni meja za strelca. Njegova iskanja na višjem nivoju so usmerjena v iskanje resnice, smisla in modrosti. Strelec je drugo dvojno znamenje, zato je zanj značilen nemir, kar še poudari njegovo željo po novih ciljih ali reševanju vseh stvari naenkrat. Novi izzivi in cilji ga hitro navdušijo in zato lahko prehitro opusti prejšnjega, še preden ga usvoji. Naučiti se mora vztrajnosti in potrpežljivosti za doseganje cilja.

Je pravičen, neposreden, svobodomiseln

Poštenost in pravičnost sta visoko na strelčevi lestvici vrednot. V komunikaciji z drugimi je strelec odkritosrčen in neposreden, premalo se zaveda, da se drugi zato včasih počutijo nelagodno. Naučiti se mora bolj prefinjenga izražanja. Prijatelji cenijo njegov smisel za humor in vedro, optimistično naravo. V družbi je sproščen, vesel, zna biti pretirano hrupen. Prijateljem in partnerju dopušča veliko svobode v odnosu, ki pa jo zahteva tudi zase. Ne mara utesnjevanja ali omejevanja.

Pri delu mora zadovoljevati svoje duhovne potrebe

Na področju dela je strelcu pomembno, da zadovoljuje duhovne potrebe in to, da njegove odločitve obrodijo sadove. Ne zanima ga napredovanje na družbeni lestvici. Veseli ga, če njegovo delo in nasvet prinese korist tudi drugim ljudem. Tudi na kariernem področju potrebuje izzive in ne mara enoličnih, puščobnih poklicev. Dobro mu dene, če ga delo vodi na teren, v tujino, če zahteva dodaten študij.

Privlačijo ga založništvo, pravo, včasih duhovniški poklic, profesura na univerzi.