Horoskop, sreda 6. december

Dnevni horoskop
Pomemben dan je pred nami. Luna nas bo spremljala iz znamenja raka in nam vsake toliko časa poskušala priskočiti na pomoč. Glavno dogajanje bo danes prevzel in vodil retrogradni Merkur, ki nima ničesar skupnega z znamenjem raka. Počasne in pasivne energije Lune v raku bodo nekoliko potisnjene na stran vendar bodo vseeno potrpežljivo čakale na trenutek, ko jih bomo resnično in iskreno potrebovali.

V prvem delu dneva bomo bolj kot karkoli drugega zaznavali vnovično povezovanje Merkurja in Saturna. Zakaj moramo stvari toliko in tolikokrat ponavljati? Energije Merkurja bodo skoraj potlačene, ignorirane in prezrte. To pomeni, da se bodo morali predvsem dvojčki in device še posebno truditi, da jih ne pozabimo ali spregledamo. In to jih bo zelo obremenjevalo in jemalo tako voljo kot moč. Težko, težko se bodo izrazili, se postavili zase in dosegli kar si želijo. Čeprav se bo malo kasneje Merkur pozitivno povezal z Marsom, bo zaradi svojega slabega položaja dobil komaj kaj moči, da se postavi na lastne noge. Vseeno bo ta pozitivna podpora zelo dobrodošla. Nek dodaten vir energije nam bo dal voljo in moč, da premagamo ovire in se bolj pokončno soočimo z vsem. Do izraza bo prišla naša praktična narava. Močno se bomo zavedali svojih dolžnosti in obveznosti, kar bomo poskušali tudi uresničiti.

Preden se sestavi naslednja pomembnejša povezava, bo najprej Luna prestopila v znamenje leva. To bo v nas spodbudilo voljo in energijo, ki smo si jo čez dan tako močno želeli. Znali si bomo vzeti čas za zabavo, igro, ljubezen in veselje.

Proti večeru bodo v nas vseeno prevladovale energije Marsa in Saturna. Energije znamenja ovna in škorpijona bodo podprle energije kozoroga in vodnarja. To nam bo dalo veliko fizične moči, vzdržnosti in vztrajnosti, ki nas bo vsemu navkljub zelo obremenjevala. Vseeno bo v nas več energije in neka podjetnost, s katero si bomo upali narediti premike naprej in v željeno smer. Z veliko discipline ter veliko vlaganja bomo dosegli še tako zahtevne in nemogoče cilje. Pokazali bomo neke vrste zvestobo in pripadnost.