Horoskop Škorpijon

Opis znamenja ŠKORPIJON (23.10. – 21.11.)

Horoskop Škorpijon - astrološko znamenje

8. zodiakalno znamenje
Vladar: Pluton
Element: voda
Kvaliteta: fiksen
Barva: črna, škrlatna
Značilnosti: pogumen, skrivnostnosten, maščevalen, ljubosumen, samostojen, zaupljiv
Poklic: kirurg, odvetnik, psihiater, vojska, kriminalist …

Škorpijon ima izredno zalogo energije

Škorpijon je drugo vodno znamenje. Škorpijoni so znani kot skrivnostni in zapleteni ljudje. Življenje doživljajo z neverjetno intenzivnostjo. Najmočnejša lastnost škorpijona je izredna zaloga energije.Te energije ne sme potlačiti, mora jo pa nadzorovati, drugače lahko postane uničujoč, kar se kaže v tipični zamerljivosti, ljubosumju in čemernosti.

Škorpijon je strasten, prodoren, privlači ga vse, kar je skrito

Njihova čustva so strastna, pogosto na vse ali nič. Škorpijon je znamenje šestega čuta, pri tem so izredno prodorni, že na meji jasnovidnosti. Privlači jih skrito, skrivnostno in prepovedano. Večina škorpijonov zna globoko, prodrono in analitično razmišljati.

Škorpijon je odločen, močan in temeljit. Mora se naučiti, da drugih ne sme ustrahovati, ampak da morajo svojo moč uporabljati konstruktivno in pozitivno. Niso srečni, dokler nimajo vsega pod nadzorom.

Je zvest, je očarljiv govornik

Je zelo zvesta oseba in po tihem ambiciozna. Je močnega duha in kompetenten posameznik. Je tudi neodvisen, ljubezniv in realističen. Škorpijon lahko vpliva na velike skupine ljudi in je očarljiv govornik.

Škorpijon je strasten

Ljubezen mu pomeni strast. Je seksualno znamenje zodiaka, ker je najbolj strasten. Vse počnejo z veliko občutki. Imajo močno osebnost, na tih in nevsiljiv način.

Je ljubosumen in maščevalen

Najhujša škorpijonova napaka je ljubosumnost. Včasih grejo v skrajnosti. Je zelo ljubosumno in maščevalno znamenje. Stvari ne morejo jemati z lahke strani, sploh če so prizadeti. Škorpijon teži k sumničavosti, kritičnosti, skeptičnosti in skrivnostnosti. Rad se upira nasprotniku, kot izzivalec.

Je vzdržljiv, raziskovalen

Škorpijon je detektiv zodiaka, ki ne odneha zlahka. Sposobni so delati na nalogah, ki zahtevajo veliko vzdržljivosti. Velikokrat jih najdemo pri uveljavljanju prava ali pri raziskavah. Škorpijoni morajo biti s srcem pri svojem poklicu. Potrebujejo čustveno in finančno varnost in so zanju pripravljeni trdo delati. Škorpijoni morajo preizkušati svoje moči, telesno in psihično. So dobri inženirji, izkažejo se v rudarskih poklicih.

Pripradniki tega znamenja se pogosto ukvarjajo z zdravilstvom.