Horoskop Riba

Horoskop Riba

Današnji horoskop - Riba

Astrologinja Mihaela | 27.06.2022 | Opis glede na trenuten položaj lune

Nekaj nervoze bo znotraj doma. Pomembno je, da to vznemirljivo in živčno energijo ne vzamete proti sebi, je samo način kako večina deluje pod vplivom Lune v znamenju dvojčkov. Raje jo izkoristite in premislite o spremembah znotraj doma, včasih že drobne spremembe prinesejo svežo energijo.

Opis znamenja RIBI (19.2. – 20.3.)

Horoskop Ribi - astrološko znamenje

12. zodiakalno znamenje
Vladar: Neptun
Element: voda
Kvalitata: spremenljiva
Barva: zelena, modra
Značilnosti: intuiticija, domišljija, iluzije, ustvarjalnost, dobrodelnost, sanjava, ljubeznivost, rada pomaga, težko se postavi zase
Poklic: slikarstvo, grafično oblikovanje, fotograf, psihiatrija, novinar, stiliranje …

Ribo lahko mede neodločnost in omahljivost

Riba je drugo dvojno znamenje, poleg dvojčkov in tretje vodno znamenje. Znamenje dveh rib, ki plavata v nasprotno smer, simbolizira njeno neodločnost in omahljivost. Neskladnost v osebnosti ribe kaže na prirojeno dvoličnost.

Riba je sočutna in polna domišljije

Osebnost rib je sočutna, ljubeča in nežna. Radi imajo živali in ljudi v stiski. Odlikuje jih metodičnost, idealizem in bogata domišljija. Če jim uspe izraziti bujno domišljijo na kateremkoli področju, lahko to postane njihovo najmočnejše orožje. Nagnjenost k samožrtvovanju jim včasih služi kot izgovor, da ne izkoristijo lastnih velikih sposobnosti.

Ribe so plašne in jim primanjkuje samozavesti. Ti ljudje so negotovi in občutljivi. Nihajo med idealizmom in realizmom, izredno težko se soočajo z realnostjo. Zmožni so videti lepoto in bolečino sveta, torej celo sliko. To je najkompleksnejše znamenje zodiaka.

Ribe so najboljši prijatelji

Potrebujejo skrb in nego. Čutijo bolečino drugih. Ribe so najboljši prijatelji, ljubeznivi in hkrati z ostro intuicijo. Ljubezen jim pomeni nežno skrb. So prilagodljivi in pogosto prevzemajo vzorce ljudi, s katerimi se družijo. Pogosto se težko izražajo, kljub umetniški in poetični naravi ter bogati domišljiji.

Riba zna skrivati svoj pravi jaz

Ribe imajo navado skrivati svoj resnični jaz. Brezbrižne so do oblasti ali visokega položaja, zato se jim le redko posreči obogateti ali zaslužiti veliko denarja. Potrebujejo prostor, da čutijo, delujejo in se razvijajo v skladu z lastno notranjo naravo.

Riba je najbolj srečna, ko pomaga drugim

Poklic jim mora omogočiti, da izkoristijo svojo pripravljenost pomagati, ki je ena izmed njihovih najmočnejši lastnosti. Ker čutijo trpljenje ljudi, so pogosto odlični svetovalci. Močan občutek poklicanosti jih pripelje v duhovniške redove. Navadno niso dobri organizatorji, zato ostajajo nesebično v ozadju.

Zaradi strahu pred konkurenco in tekomovalnostjo, jih vleče h glasbi ali pisanju, k nečemu kjer lahko ustvarjajo brez pritiska. Dar za interpretacijo jih mnogokrat pripelje v gledališke vode in so pogosto odlični in uspešni igralci. Privlači jih blišč, radi rišejo in krojijo lepe obleke.

Njihovi najhujši napaki sta, da najraje uberejo linijo najmanjšega odpora in da lažejo sami sebi zato, da se jim ne bi bilo treba soočiti z bridko resničnostjo. Naučiti se morajo misliti s svojo glavo.