Horoskop Rak

Horoskop Rak

Današnji horoskop - Rak

Astrologinja Mihaela | 27.06.2022 | Opis glede na trenuten položaj lune

Potrebujete malo odmika. Živčna in hitra energija Lune v dvojčkih za vas ni vedno prijetna. Rojevala bo obilico misli, idej, pa tudi iluzij. Pišite, naj se izpišejo vaša čustva, zapišite si, kaj se vam je sanjalo. Tako bo pritekalo iz podzavesti tisto, kar bo potrebno v bližnji prihodnosti ozavestiti.

Opis znamenja RAK (22.6. – 22.7.)

Horoskop Rak - astrološko znamenje

4. zodiakalno znamenje
Vladar: Luna
Element: voda
Kvaliteta: kardinalen
Barva: bela, modra
Značilnosti: čustvenost, zaščitništvo, občutljivost, rad ima dom in otroke, predanost, pozornost, nežnost, konzervativnost, zanesljivost
Poklic: poklici, povezani s skrbjo za ljudi, vključno s poučevanjem najmlajših otrok, socialna služba, bolniška služba, ginekologija, kuhar

Rak ima dober spomin in dobro intuicijo

Rak je prvo vodno znamenje. Rakova narava je muhasta, čustvena in dojemljiva. Rak je plah in zadržan, poudarjena je njegova preobčutljivost. Veliko se ukvarja z lastnimi okoliščinami in občutji. Ima dober spomin. Je trdoživ in se ne da zlahka.

Zaradi trdega oklepa, ki ga kaže svetu, se zdi trden in neprizadet. Najgloblja čustva skriva pod svojim oklepom. Težko navezuje stike, je zaprt vase. Prirojena intuicija lahko ublaži pretirano zaskrbljenost. Razviti mora smisel za logiko. Z vztrajnostjo in pogumom se spopade s problemi.

Rak ne mara neposrednih soočenj, po naravi je previden in izmikajoč. Je počasen in omahljiv, vendar to ne pomeni, da ne dosega ciljev. Ravno nasprotno, neopazno uresniči vse, kar si zada. Njegovi največji vrlini sta namreč vztrajnost in potrpežljivost.

Rak je zaščitniški, rad ima dom in družino

Rak je naravno materinski. Njegova glavna preokupacija je skrb za druge. Naučiti se mora ljubiti brez zahtev, ne pričakovati kaj v zameno. Dom in družina mu pomenita največ. Do družinskih članov je izrazito zaščitniški.

Po naravi je dramatičen in ima zato rad poslušalstvo. Rad je v središču pozornosti. Želi si slave in priznanja. Hrepenenje po moči ga lahko pripelje na visok položaj, ki se ga potem trdno oprime.

Je najbolj čustveno znamenje, živi v preteklosti

Rak živi in govori o preteklosti. Zato teži h konzervativnosti. Varnost mu veliko pomeni. Z rakom je težko živeti, ker se njegovo čustveno stanje stalno spreminja. Ima vzpone in padce. Ljubezen mu pomeni varnost. Prijateljem in partnerju je izredno vdan. Kot partner je pozoren in izjemno čuten ljubimec. Njegova ljubezen je globoka in trajna.

Rak je lahko zelo očarljiv je dober v stikih z javnostmi. Vse zelo skrbno preračuna. Koristi mu da razvija in izraža živahno domišljijo. Mnogi raki postanejo uspešni pisatelji, oglaševalci in trgovci.

Zna biti pronicljiv, ima smisel za poslovnost

Rak je običajno izredno pronicljiv in ima izostren smisel za poslovnost. Še eno področje, kjer lahko s pridom uporabi svoj nagon in intucijo. Rak je zavzet za pridobivanje denarja, ker mu denar daje občutek varnosti. Zanj je značilno posestništvo.

Privlačijo ga tudi poklici, povezani s skrbjo za ljudi, vključno s poučevanjem najmlajših otrok. Priljubljena poklica sta bolniška nega in ginekologija. Raki so tudi rojeni kuharji.