Horoskop, ponedeljek 9. oktober

dnevni horoskop slika
Zgodaj zjutraj je Luna prestopila v dvojčka. S tem nas je odpeljala v nov dan in teden z bolj živimi energijami. Z Luno v dvojčkih smo bolj zgovorni, komunikativni, družabni in površinski. Danes je dispozitor Lune Merkur zavezan v neprijetno povezovanje s Plutonom, zaradi česar bodo energije obarvane mnogo bolj trpko in neizprosno. Bolj zaskrbljeni in črnogledi bomo. Težko bomo popustili v prenekaterih situacijah.

Kljub včerajšnjim energijam Merkurja in Sonca, ki sta nam nakazala kaj vse lahko in je mogoče, sta oba planeta na svoji poti usmerjena v negativen odnos s Plutonom. Ko se srečamo z energijami Plutona vemo, da so na vrsti resnično težavne preizkušnje. Že od včeraj dvojčki, device, škorpijoni pa tudi levi čutijo, da je v zraku nekaj, s čimer se ne morejo strinjati v celoti. Cel dan bomo pod vplivi povezovanja teh planetov. Neizprosni, trdi, nekompromisni, zapriseženi, odločni in težki nasprotniki.

Veliko lahko dosežemo in naredimo danes, saj bodo energije v nas zahtevale premik in konkretno spremembo. Ne bomo popuščali in strogo usmerjeni v svojo pot, v dosego svojega cilja, se ne bomo ozirali na nikogar ter tako ne bomo priznavali lastnih napak in posledic. Merkur simbolizira gibanje in vedno, ko se povezuje na neprijeten način, moramo biti pozorni v prometu, torej na cesti. Potreba po dokazovanju svoje (pre)moči bo resnično močna in zelo verjetno se je sploh ne bomo zavedali. Veliko bo torej pritiskov in izsiljevanja na veliko ravneh. Iskanje kompromisov in reševanje konfliktov na diplomatski način bo danes skoraj neizvedljivo.