Horoskop, ponedeljek 4. december

Dnevni horoskop
Prvi teden v decembru bomo začeli z Luno v znamenju dvojčkov. Neobremenjenost in lahkotnost, ki jo nosi takšna Luna, danes ne bo sestavni del dneva. Bolj zaskrbljeni bomo. Kaj se zgodi, če nočemo priznati svojih občutkov? Delujemo zelo površinski, neosebni in celo arogantni. Težko se bomo znašli danes v vseh nalogah in obveznostih. Še preveč bo zavedanja, da smo si vsi drugačni in različni.

Takoj popoldne bomo sicer zaznali veliko energije in povišanega tempa, vendar nas bo to razpršilo vse naokrog, zaradi česar bomo težje držali svojo besedo. Težko se bomo zanesli na druge. Tudi kasneje bomo v sebi čutili neko nevzdržnost in povišan temperament. Imeli bomo veliko želje, da nekaj naredimo, da si izborimo tiso, kar je naše, kar nam pripada. A se bo vse skupaj izkazalo za neumoren boj z mlini na veter.

Ne pozabimo, da se je Merkur prav tako pravkar obrnil retrogradno in še ni dobil tiste prave moči, ki jo potrebuje. Poleg tega je v močnem aspektu s Saturnom, kar še dodatno omejuje in jemlje moč. Otežena bo komunikacija, dogovori, sporazumi, trgovina… Poskusimo biti še danes bolj potrpežljivi in ne zapravljajmo svoje moči po nepotrebnem. Ugotovimo, kaj je resnično pomembno, kaj so naše prioritete in se odločimo za stvari, ki nekaj pomenijo.

Večerna Luna bo že v raku. Prinesla bo mir, željo po bližini, varnosti in potrebo po sprejetosti. Tudi povečano ranljivost ter občutljivost lahko pričakujemo in s tem kakšno solzo.