Horoskop Oven

Opis znamenja OVEN (21.3. – 20.4.)

Oven - astrološko znamenje

1. zodiakalno znamenje
Vladar: Mars
Element: ogenj
Kvaliteta: kardinalen
Barva: rdeča
Značilnosti: akcija, vitalnost, tekmovalnost, temperament, pogum, seksualnost, vodja
Poklic: vodilni položaj, policaj, vojak, podjetnik, športnik, trener, mehanik, tehniki vseh vrst …

Oven je pogumen, ima veliko energije

Oven je prvo ognjeno znamenje. Narava ovna je vroča, suha, ognjena, pa tudi živalska, možata in nezmerna. Oven je pogumen, spontan, avtoritaren in poln energije. To je znamenje naravnega voditelja.

Oven je preprost, borben, vedno v akciji

Oven je preprost, stvari se loteva neposredno, sposoben se je sproti soočati z vsakodnevnimi življenjskimi problemi. Težave nastanejo, ker se rad zažene v kaj in mora včasih čez trdo šolo, preden ga izuči.

Oven teži k čustvenemu odzivu, vendar ne zameri za daljši čas. Oven občuduje natančnost in logiko. Tekmovalnost je njegova življenjska filozofija, v vsem želi biti prvi. Oven stavi na uspešnost.

Je navdušen nad življenjem

Oven je navdušen nad življenjem in živi aktivno in polno življenje. Ima trdno voljo in je pogumen v dejanjih. Zaradi nagle jeze se mora varovati nemira. Oven raje ukrepa kot premišljuje, znan je kot pobudnik. Gibanje mu je enako pomembno kot dihanje. Je dober organizator, silovit in energičen. Včasih odneha pred koncem.

Ljubezen mu pomeni seksualnost

V odnosih je razumevajoč in radodaren. Zaščitniški je do šibkejših in zatiranih. Za ovna je ljubezen enaka seksualnosti, je izredno strasten ljubimec.

Oven rad dela v hrupnem in razgibanem okolju. Pri izbiri poklica lahko razmišlja o tehniki ali elektroniki, o vojaškem poklicu, morda tudi o psihiatriji. Predvem je pomembno, da je lahko na svežem zraku, da je delo razburljivo, fizično aktivno, in mentalno stimulativno, ki zahteva veliko poguma in drznosti…. Oven je ambiciozen, želi se uveljaviti in nekaj doseči. Ovnu je potrebno omogočiti, da se izkaže pred drugimi in v kaki stvari tudi utira nove poti. Poslovna žilica je običajna med ovni.

Zna biti sebičen in nepotrpežljiv

Njegova največja napaka je sebičnost. Življenjska lekcija za nepotrpežljivega ovna je, da ne more vedno takoj dobiti vsega, kar si zaželi, in da drugim ne more vedno vsiljevati svoje volje, ampak da mora včasih tudi velikodušno popustiti. Drugače tvega osamljenost in nepriljubljenost.