Horoskop od torka do četrtka (3. – 5. januar)

dnevni horoskop slika
TOREK (3. januar)

Luna je v ribah in tam je še nekaj planetov. Čeprav se nam bo prilegel mir in sproščene energije, nam status quo ne bo najbolj po godu. Bolj kot ne, bomo iskali razumevanje in nekoga, ki bi nas razumel, ki bi razumel, da smo tudi mi samo človek in smo krvavi pod kožo. V družbi moških planetov nam ne bo dolgčas.

Zjutraj ob 7.35. se bo Luna v ribah s konjunkcijo povezala z Marsom. Hitro, čustveno dogajanje in reagiranje, pogojeno z našimi lastnimi vzgibi, nam ne bo nosilo željenega miru in zadovoljstva. Na momente bomo kar preveč vzkipljivi. Težko bomo dopustili, da se nam dogaja krivica.

Danes bodo nek svojevrsten prestop zaznali tudi biki in tehtnice. Venera bo ob 8.46. uri prestopila v ribe in začela svojo pot na tem nežnem, občutljivem, mirnem in zasanjanem področju. Zr zaljubljeni bodo. Polni bujne domišljije bodo, kar jim lahko da dobre pogoje za ustvarjanje in izražanje svojih potencialov. Znali bomo uživati v vsem lepem in tudi skritem ter skrivnostnem. Znali bomo ceniti iskrice in vse kar bo popestrilo naš vsakdan. Začnimo spoznavati višje sfere zavedanja in si pustimo uživati v neznanem. Težko bomo prepoznali zdravo mero, saj dobrim stvarem ne bo videti konca. Ozavestimo dejstvo, da je skromnost lepa čednost.

Svojo rastočo fazo bo Luna danes ob 11.12. uri le še okrepila. S sekstilom na Sonce nas bo opozorila, da smo v pravem obdobju, ko imamo vse kar potrebujemo in lahko nadaljujemo svojo pot po zastavljeni smeri.

Ob 18.06. uri bo na vrsti Lunin sekstil s Plutonom, ki bo samo še potrdil, da zmoremo vse kar si zadamo. Kot neka odločnost, ki bo prihajala globoko iz nas samih, nas bo vodilo zavedanje, da smo točno tam, kjer moramo biti.

Svojo prikupnost in iskrenost bosta R Merkur in Venera, ponovno ovekovečila ob 20.40. uri. Za vse dvojčke, device, bike in tehtnice bo tudi to nekaj posebnega. Bolj sramežljivi in prav prikupni bodo. Zaradi R Merkurja bo več pasivne energije, saj na ven ne bodo kazali vseh svojih občutkov. Nekoliko skrivnostni bodo, pa še vedno izredno privlačni in radostni. Srčni in iskreni. Veliko bodo razmišljali in hkrati tudi ustvarjali.

SREDA (4. januar)

Še en dan z Luno v ribah. Še en dan, ko bomo polni čustev, polni nežnosti in miline. Pestro bo predvsem v našem doživljanju in izražanju. Veliko stvari in dogajanja nas bo kar begalo in nam dajalo nepravo podobo. Zmedeni, zavedeni, ranljivi, tudi poraženi bomo komaj čakali, da Luna prestopi v ovna. In bo. Ob 17.19. bomo lahko zaznali, da je v nas več energije in dinamike, ki nas ne bo pustila hladne, kot je bilo prej. Bolj odločni bomo in hitro se bomo znali odločiti za tisto, kar potrebujemo.

Retrogradni Merkur bo spet prestopil nazaj v znamenje strelca. Dvojčki, device. Kaj ste pozabili tam? Potreba po informiranju je večja kot vse ostalo. Potreba po duhovnem razvoju in notranjem izobilju vas je preplavila in težko vas bo priklicati v trenutek. Sledite svojim vzgibom in izkoristite svoj čas, ko je Merkur še v svojem gibanju, ki nakazuje rast in razvoj, predvsem navznoter. Zmedenost? Lahko je tudi nekaj tega. Morda bolj v prometu.

Preden bo Luna prestopila v ovna, bo s kvadratom oplazila še R Merkurja ob 17.14. uri. Res bo spodbudila v nas več zmedenosti in tudi negotovosti. Zadnje stopinje in retrogradnost so zanimive kombinacije, ko je vsa previdnost zelo dobrodošla, vendar še preveč nerealna in nedosegljiva. Veliko prilagajanja bo potrebnega.

ČETRTEK (5. januar)

Zanimiv, razburljiv, napet, dinamičen in energičen četrtek z Luno v ovnu je pred nami. Danes se sestavi prvi krajec, ki nam bo namenil še dodatno porcijo energije in poriva. Luna v ovnu nas bo danes kar preganjala in skoraj težila, da se premaknemo iz pozicije kjer smo. Stanje ni aktivno, kot bi si želela Luna v ovnu, zato bomo bolj napeti in nesproščeni, najbolje bo da smo kar se da aktivni na svojevrsten način.

Proti večeru bo zaznati več te povečane energije, ki pa nam bo dajala moč in voljo, da se resnično premaknemo. Luna bo svoj kvadrat s Soncem sestavila ob 20.47. uri. Veliko lahko dosežemo in tega se bomo tudi zavedali. V soboto se bo dopolnila konjunkcija Sonca in Plutona, kar bomo lahko zaznali že danes. Potiski, pritiski, izredna moč in želja po spremembi bo neverjetna. Zelo težko bomo krotili svojo moč in veliko prehitro bomo ves svoj srd znesli nad druge, ki niso nič krivi. Svojo voljo bomo izražali zelo nekompromisno in za vse posledice nam tokrat ne bo mar. Velike spremembe se nam obetajo.