Horoskop od srede do nedelje (25. – 29. januar)

dnevni horoskop

SREDA (25. januar)
Luna v kozorogu nam bo dajala občutek za odgovornost, delavnost, resnost in skrbnost. Nič kaj lahkotno in prijetno ne bo. Najbolje bomo naredili, če se posvetimo delu in smo funkcionalno naravnani. Veliko bomo lahko naredili danes.

Edina povezava, ki nam bo danes popestrila dnevno dinamiko, bo Lunin sekstil z Neptunom, ob 20.06. uri. To nas bo umirilo, raznežilo in pripravilo na prijetno noč. Ker smo v obdobju pred Mlajem, bomo že lahko zaznavali preveliko občutljivost.

ČETRTEK (26. januar)

Danes znajo biti vplivi Lune za marsikoga kar prezahtevni. Že sama Luna v kozorogu ne dopušča napak in je sploh stroga ter avtoritativna. Zelo resno bomo dojemali vse dogajanje in čutili vso težo današnjega dne. Le malokdo bo zmogel ves napor in vse naloge, ki jim bomo danes priča. Ampak tudi to bomo prešli. Z nastopom Mlaja, bo v nas tudi manj tiste prave energije kot tudi volje. Učimo se spuščanja in soočenja z lastnimi strahovi.

Ob 10.22. uri bo najprej na vrsti konjunkcija s Plutonom. Pritiskom, občutkom utesnjenosti in sramu ne bomo ušli. Vsem nalogam ne bomo kos. In to nam bo dajalo veliko občutkov manjvrednosti.

Lunin kvadrat z Uranom bo na vrsti ob 16.18. uri. Zaznali bomo še več stresa, utesnjenosti, nemira in raztresenosti. Težko bomo sprejeli ves kaos, ki se bo dogajal v nas in okoli nas.

Luna bo ob 20.15. uri sestavila tudi kvadrat z Jupitrom, ki se počasi že ustavlja. Ta kvadrat nam bo dajal kar prevelike upe. Vera se lahko spremeni v lahkovernost. Upanje v brezup. Srčnost v nezadovoljstvo. Težje bomo videli kar je dobrega.

Morda nam bo pa nekaj več zadovoljstva namenil večerni sekstil Lune in Venere. Ta bo na vrsti ob 21.05. uri. Vseeno ta sekstil s seboj vleče povezavo Venere s Saturnom, ki nam ne bo dopustil večjega veselja in ljubezn. Biki, tehtnice, kozorogi in vodnarji bodo bolj v skrbeh in izredno nezaupljivi. Še več teh neprijetnih energij bomo deležni prav jutri, ko se bo njun kvadrat ob 18.50. uri tudi dovršil.

Mlaj, ki bo nastopil v noči na soboto, bo vso negotovost in nemoč le še ojačal. Zdaj res ni čas za velike projekte. Pripravimo se na nove zgodbe in uredimo stvari in področja, na katerih delamo. Po Mlaju bomo imeli več volje in moči, da se lotimo vsega, kar si želimo.

PETEK (27. januar)

Jutranja Luna v kozorogu nam ne bo pustila, da počivamo in se zabavamo. Pomagal ji bo sekstil z Marsom, ki nam bo s svojimi zadnjimi močmi namenil nekaj več energije in volje da začnemo dan. Čeprav težje, z zavedanjem, da imamo še veliko obveznosti pred sabo, bomo šli in naredili, kar je treba. Ob 9.36. uri bo Luna prestopila v vodnarja. Tokrat večje spremembe ne gre pričakovati, saj smo še pod vplivi sestavljajočega se Mlaja. Energije bo res malo in tudi sami bomo težje naredili kakršenkoli premik. Izkoristimo to pasivno vzdušje za duhovne prakse, meditacijo, post, aktiven počitek in sproščanje. Potreba po pretiravanju bo odveč.

Danes pričakujemo tudi kvadrat Venere in Saturna. Ta bo najmočnejši ob 18.50. uri. Cel dan nas bo torej spremljalo malodušje, nezaupanje, zaskrbljenost in tudi potreba po odrekanju. To lahko dobro izkoristimo za post, kar podpirajo tudi energije Mlaja. Sicer pa bo veliko breme padlo prav na odnose in zavedanje lastne (ne)pomembnosti. Težko nas bo prepričati, da bomo spremenili svoj pogled na realno stanje.

SOBOTA (28. januar)

Sobota in vikend bo zaznamovan z Luno v vodnarju. Ker je Mlaj že nastopil, bomo imeli tudi že nekoliko več energije in moči, kot prejšnje dni. Energije vodnarja so nam lahko v veliko pomoč pri iskanju novih rešitev. Svojo drznost in razgibanost lahko danes dobro uporabimo pri vseh svojih nalogah. Mnogo bolj fleksibilni bomo in tudi iznajdljivi.

Predstavniki znamenja ovna in škorpijona, pa se bodo tudi dobro zavedali, da so dobili dodatno energijo, dodatno voljo in samozavest. Mars je namreč prestopil v znameje ovna, kjer ima svoj dom in kjer najbolje pokaže svoje lastnosti. Energičnost, zagnanost, drznost. Moška, odločna energija bo preplavljala ozračje in priča bomo tudi kakšnemu dokazovanju moči.

NEDELJA (29. januar)

Prvi del dneva nas bo Luna spodbujala iz znamenja vodnarja. Te spodbude bodo bolj nenavadne, hitre, instinktivne a vendar bodo od nas zahtevale veliko mero odgovornosti ter premišljenosti. Kasneje, ko bo Luna prestopila v ribi, nam bo energije zopet primanjkovalo in vse bomo dojemali bolj s čustvi. Nihanje in neravnovesje nam danes ne bosta koristila. Poiščimo notranji mir in si dovolimo biti sami, taki kot smo.

Danes se sestavi konjunkcija Merkurja in Plutona (v kozorogu). Strogost, striktnost, avtoritativnost, nepopustljivost… Dvojčki, device in škorpijoni bodo najmočneje zaznavali ta vpliv, ki se sestavi ob 21.21. uri. Ostre besede in misli ne bodo prizanesle nikomur. Če upoštevamo moč rok in gibanja, se bo neprizanesljivost pokazala tudi na tem področju. Tudi previdnost v prometu ne bo odveč, saj se bo tendenca po izsiljevanju kazala na veliko področjih. Moč misli, pa nam lahko prinese marsikatero pomembno spoznanje.