Horoskop Kozorog

Horoskop Kozorog

Današnji horoskop - Kozorog

Astrologinja Mihaela | 27.06.2022 | Opis glede na trenuten položaj lune

V delovnem okolju bo veliko nemira in veliko prazne komunikacije. Nikar se ne obremenjujte s tem. Izkoristite dan za vso papirologijo, ki jo imate na delavnem mestu. Zapišite si ideje o spremembah na delavnem mestu ali pri vsakdanjih obveznostih. Ne že v naprej odbiti vse ideje o spremembah, spremembe so lahko tudi spremembe na bolje.

Opis znamenja KOZOROG (21.12. – 19.1.)

Horoskop Kozorog - astrološko znamenje

10. zodiakalno znamenje
Vladar: Saturn
Element: zemlja
Kvaliteta: kardinalen
Barva: črna, siva, temno zelena, temno rjava
Značilnosti: odgovorn, nepopustljiv, preračunljiv, pošten, predan, vztrajen, pomemben mu je status
Poklic: bančništvo, gradbeništvo, industrija, vztrajno leze proti vrhu …

Kozorog je praktičen in discipliniran

Kozorog je tretje zemeljsko znamenje. Kozorog je kot gorska koza močan, vzdržljiv, zanesljiv in odločen. Kozorog trdo dela, je praktičen in discipliniran. Uspe počasi, a gotovo. Kozorog mora vedno vedeti pri čem je, ne mara nejasnosti. Kozorog je znamenje avtoritete, dolžnosti in odgovornosti. Njegov pogled na svet je tradicionalen in materialističen. Spoštuje denar, preudarno varčuje in vlaga v naložbe.

Je počasen in prodoren

Je globok, počasen in prodoren mislec, zato je prepričan, da je njegov pristop najboljši. Ni pripravljen spreminjati zamisli in sistemov. Želi doseči odličnost v vsem, kar dela. Pogosto dvomi v svoje sposobnosti. Najbolj ga ovira strah pred neuspehom in nesamozavest. Potre ga že najmanjši znak nazadovanja, zato je črnogledost njegov velik problem. Samospoštovanje doseže skozi trud, lojalnost in doseganje ciljev.

Želi si visokega družbenega položaja

Zanj je značilna potreba po doseganju visokega družbenega položaja. Kozorog je najbolj ambiciozno znamenje horoskopa, čeprav je ta ambicioznost zadržana in ne tako opazna navzven. Kozorog načrtuje cilje in jih ima vedno pred očmi. Pri tem izkazuje izreden trud. Ima neverjetno moč za doseganje ciljev. Ve, kaj hoče in kako to doseči.

Kozorog je vljuden, spoštuje zasebnost drugih in brani svojo zasebnost. V odnose vstopa počasi in previdno. Kozorog uživa v samoti, je nedružaben. Protokol in družbeni obredi so mu zelo pomembni. Drugi ga vidijo kot resnega, melanholičnega in težkega v čustvenem smislu. Kozorog čuti, da dokazuje iskrenost z resnostjo. Naučiti se mora, da resnost in iskrenost nista vedno povezana.

Sprosti se v zrelejših letih

Ima nenavaden smisel za humor. Velikokrat se sprosti v zrelejših letih in začne uživati v svojih uspehih. Težko izraža pristna čustva, še posebno v intimnih odnosih.

Zlahka prevzema odgovornost na položaju, ki ga zasede. V njegovi naravi se vedno najde kakšna avtoritativna poteza. Najbolj od rok mu gre lokalna vladna služba, bančništvo, trgovanje z neprimičninami, gradbena stroka, zobozdravstveni poklic in ostopatija. Ljudje, ki zgradijo bogastvo iz nič, so velikokrat kozorogi.