Horoskop Devica

Horoskop Devica

Današnji horoskop - Devica

Astrologinja Mihaela | 27.06.2022 | Opis glede na trenuten položaj lune

Nekoliko bolj je poudarjena živčna energija. Videti je da boste imeli veliko poslovnih opravkov in nalog in vas lahko to močno obremenjuje. Pomnite, več kot je dela, bolj počasi je potrebno delati, saj s tem umirjate svoj živčni sistem in si omogočate večjo zbranost in bolje opravljene naloge.

Opis znamenja DEVICA (23.8. – 22.9.)

Horoskop Devica - astrološko znamenje

6. zodiakalno znamenje
Vladar: Merkur
Element: zemlja
Kvaliteta: spremenljiva
Barva: rjava
Značilnosti: analitična, praktična, natančna, kritična, izbirčna, urejena, plašna, perfekcinistka
Poklic: računovodstvo, šolstvo, poklici, ki zahtevajo analitične sposobnosti

Devica je nagnjena k popolnosti, zna biti zelo kritična

Devica je drugo zemeljsko znamenje. Za devico je značilna želja po popolnosti, ki se kaže v pretirani zahtevnosti in kritičnosti do sebe in drugih. Vsako nalogo mora opraviti brezhibno ali pa se je sploh ne loti. Naučiti se mora stvari gledati v celoti.

Devica je pridna, sramežljiva, se hitro uči

Devica je pridna, razmišljajoča in skromna. Devica je sramežljiva in zadržana. To je um, ki zahteva znanje in podatke. Se hitro uči. Ljubi in ceni umetnost, lepoto in književnost. Zanima se za zdravje in zdravo prehrano.

Ima analitične sposobnosti

Zaradi oblice živčne energije je v nenehnem gibanju. Naučiti se mora osredotočiti in najti notranji mir. Značilni pretirani zaskrbljenosti se devica lahko postavi po robu z njeno analitično sposobnostjo, s kritičnostjo in praktičnostjo.

Navzven se devica kaže resna, vendar v sebi nosi inteligenten smisel za humor. Je izjemno zvesta prijateljica. Govori zelo premišljeno. Je nagnjena k zapiranju vase, je samotarka. Naučiti se mora, da je motiti se človeško, odpuščati pa božansko.

Delo ji je ena največjih vrednot

Devica je znamenje služenja. Delo je ena najpomembnejših vrednot v njenem življenju, kar se lahko negativno odraža na drugih področjih življenja. Devica je pogosto deloholik, delo nosi domov, čeprav je odlično organizirana. V najboljšem primeru je devica pretirano razumska, v najslabšem primeru je sitna in dlakocepska. Obrzdati mora nagnjenost h godrnanju.

Ima oko za podrobnosti, je točna in natančna

Devica ima izmed vseh znamenj najostrejše oko za podrobnosti. Najboljša je v poklicih, ki zahtevajo točnost in natančnost. Je iznajdljiva in kaže velike ročne spretnosti. Kariera ji je pomembna. Želja po služenju in negovanju drugih privede mnogo devic v medicinski poklic. Pri delu potrebuje nadzor. Odlično uspeva v vlogi asistenta. Kot pisateljica ima oster in prodoren stil. Mnoge device so dobre učiteljice. Uspešne so v medicini, tradicionalni ali alternativni.

Devica mora doseči pozitiven spoj njenih lastnosti in če ji to uspe, bo postala praktična, dobra delavka, ki ne bo prenašala nepotrebnih nesmislov in bo stvarno razmišljala o problemih (svojih in tujih) ter verjetno dobro izkoristila svoje zmožnosti.