Horoskop Bik

Opis znamenja BIK (21.4. – 20.5.)

Bik - astrološko znamenje

2. zodiakalno znamenje
Vladar: Venera
Element: zemlja
Kvaliteta: fiksen
Barva: zelena, rjava
Značilnosti: trmoglavost, zvestoba, umetniška nadarjenost, čutnost, rad uživa v vsem, lenoba, je stabilen
Poklic: likovna umetnost, petje, ples, govorništvo

Bik je stabilen, vztrajen in trmast

Bik je prvo zemeljsko znamenje. Bikov značaj je večinoma veder, ljubezniv, miroljuben in razsoden. Biki so strpni ljudje, ki se redko razjezijo in imajo odličen smisel za humor. Posameznik je odločen, se zanese nase, je stabilen, vztrajen, pripravljen in previden. Običajno so zelo nežni, če jih pa izzovete, so uporni, trmasti in samosvoji. Biki so nagnjeni k počasnosti. Težijo k praktičnosti.

Bik je zanesljiv

Bikova bistvena lastnost je zanesljivost. Ima mnogo zdrave pameti, dostikrat pa mu primanjkuje prožnosti.

Ljudje so radi v njihovi družbi. Bik potrebuje mirne in ubrane odnose. Zanj je čustvena stabilnost življenjskega pomena. Bik je neroden v izražanju. Ljubezen mu pomeni hrano, užitek in senzualnost. Biki so izredno telesni, a tudi ljubeči in pozorni ljubimci. Najhujša bikova napaka je posesivnost.

Bik rad uživa

Bik je čuten, poželjiv in materialističen. Vse, kar lahko vidi, zavoha, okusi, potipa in občuti, mora biti povezano z užitkom. Bik je ljubitelj dobre hrane in se hitro zredi. Rad ima lepoto, dober slog in udobje.

Dobra stran bika je trdna volja in neomajna zvestoba družini, slaba pa nagnjenost k posesivnosti. Pomembna sta mu varnost in stabilnost, tveganju se izogiba. Trmasto se upira spremembam, zato včasih predolgo vztraja v preživetih vzorcih.

Bik zna ravnati z denarjem

Biki so ambiciozni, uživajo, ko delajo trdne poklicne načrte in jih uspešno izpeljejo. Biki so najbolj učinkoviti, kadar je delo zanesljivo in zagotavlja reden dohodek. Lahko sprejmejo delo, v katerem ne uživajo, samo zato, ker je dobro plačano ali zanesljivo.

Biki imajo radi umetniške predmete in uživajo v opremljanju stanovanja in kiparjenju. Biki znajo zelo dobro ravnati z denarjem, zato so uspešni v poklicih na področju bančništva, zavarovalništva, delniških poslov. Ekonomska stabilnost jim pomeni vse.

Ima prirojen smisel za poslovnost

Iz skromnih začetkov lahko zgradijo zelo uspešno podjetje, saj imajo prirojen smisel za poslovnost. Mnogi biki z veseljem delajo v poljedelstvu in vrtnarstvu. Pogosto so nadarjeni za glasbo, petje, slikarstvo in dramsko umetnost.