Dnevni horoskop od torka do ponedeljka (27. december – 2. januar)

dnevni horoskop slika
TOREK (27. december)

V torek bo Luna v strelcu še delala lepe povezave in nas spodbujala v aktivnosti. Na trenutke se nam bo zdelo, da bo vseeno kar preveč dogajanja. Za nami je opozicija Jupitra in S Urana, ki bo danes še aktualna. Prehitro preveč. Smo razumna bitja in ni nam treba skakati naokoli kot nepremišljeni kozlički.

V jutranjih urah izkoristimo pozitivne povezave Merkurja in Neptuna, ki nas bosta nagovarjala naj bomo pristni in iskreni tako do sebe kot do drugih. In pozitivne povezave Sonca in Marsa, ki nas bosta znala usmeriti na pravo pot. S tem bomo imeli zavedanje in moč, da naredimo kar je treba narediti. Proti večeru se bomo zresnili in prevzeli odgovornost za svoja dejanja. Tudi Mlaj nas čaka ta teden, zato ne bo odveč, da smo pripravljeni tudi na njegove energije. Naredimo red in prostor okoli sebe. Potreba po obratu navznoter bo izrazita. Soočenje s sabo in svojo preteklostjo bo kot nalašč za zaključek leta. Čeprav neprijetne, izkoristimo te energije in se podajmo na pot čiščenja.

SREDA (28. december)

Zanimiv dan sredi tedna. Sprva bo Luna še v strelcu, vendar v praznem teku. Tokrat nam do popoldneva ne bo dala miru. V nas bo prevladovalo navdušenje, ki mu ne bo konca in realnost nas bo hitro dohitela, kar nam bo nosilo več nemira. Popoldne bomo s prestopom Lune v kozoroga zaznali bolj umirjeno energijo. Preden bomo nekaj želeli narediti, bomo najprej dobro razmislili o tem. Danes se bodo povezali R Merkur in Sonce, katerima se bo pridružil še Mars. Ideje, zamisli, kreativnost, prodornost, taktika, iznajdljivost in prilagodljivost lahko danes dobro izkoristimo. Ker nam Mlaj nekoliko jemlje energijo, bomo imeli več priložnosti za razmišljanje in poglabljanje vase.

ČETRTEK (29. december)

Danes bomo z Luno v kozorogu in Mlajem, ki se dovrši ob 7.53. uri, lahko zaznali svoje nove poti in cilje. Kdaj, če ne zdaj, bomo zares odločeni in pripravljeni na nove zgodbe. V zgodbo Mlaja bosta vpeta tudi R Merkur in Mars, ki bosta dopolnjevala vso dinamiko. Vračanje v preteklost nas bo spodbujalo, da naredimo konec določenim vzorcem, ki so nas zavirali in nam škodovali. Znali se bomo organizirati in narediti konkretne spremembe. Kar zadovoljni bomo s svojimi odločitvami.

PETEK (30. december)

Luna bo na prednovoletni petek še v kozorogu. Mi bomo kar še pod vplivi Mlaja, saj bo Luna s svojim ritmom nekoliko še spodbujala preteklo dinamiko. Vseeno bodo danes na vrsti zahtevnejše energije, zaradi katerih bo v zraku več napetosti. Uran zbira in nabira svojo energijo na enem mestu in Luna bo na svoji poti danes s kvadrati spodbudila povezovanje Urana in Jupitra. To kar nam bo dal Uran danes, zna imeti res velike razsežnosti. Velik bum in veliko razdejanje. Lahko zunaj nas ali znotraj nas. Sonce pa sestavlja svoj sekstil z Neptunom. Bomo uspeli zabrisati in pozabiti na vse hudo, kar se je zgodilo? Morda bomo skupaj iskali odgovore na višjih nivojih? V slogi je moč.

SOBOTA (31. december)

Luna v vodnarju obljublja nepozaben dan in večer. Druženje, akcija, dinamika, svoboda, izvirnost, drznost. Pazljivo, da ne izzovemo kaj čemur ne bomo kos. Previdno kaj uživate in čemu se danes predajate. Zaradi velike želje po  preseganju svojih meja in norm, je čisto možno, da bomo težko naredili ločnico med razumnim in neumnim (dejanjem). Tudi Mars obljublja svojo konjunkcijo z Neptunom. Ta pa je mnogo bolj zahrbten, kot bi si želeli. Lahko ga doživimo kot čarobnost in nepozabno doživetje, vendar nam lahko vzame tisto optimistično noto in nas položi v posteljo. Dobro je, da si že v naprej postavimo meje, do kje se bomo spustili.

NEDELJA (1. januar)

Srečno, zdravo in uspešno novo leto. Luna je v vodnarju in nam ne bo dovolila, da bi bilo vse tako kot ponavadi. Resnično drugačna nedelja se nam obeta danes. Jutranje povezovanje Marsa in Neptuna bo na mnogih od nas pustilo tisto nekaj, zaradi česar ne bomo najbolj satbilni in prisebni. Opozicija Urana in Jupitra bo še dopuščala nekaj popotresnih sunkov, ki nam bodo tako ali drugače obarvali in popestrili dan. Z Lunino pomočjo bomo spet zaznali ta nemir, ki ga obljublja omenjeni par. Proti večeru pa bomo lahko že bolj razsodni in z jasnejšimi mislimi. Znali in zmogli se bomo organizirati.

PONEDELJEK (2. januar)

Oh… kako se bo v ponedeljek prilegel mir in počitek. Ko bo zjutraj Luna še v dinamičnem vodnarju, se bo povezala z Venero in nam na ta način vseeno dala priložnost za uživanje in sproščanje. Kmalu za tem bo Luna prestopila v ribi in s tem se bomo vsi stopili s temi mirnimi in nežnimi energijami. Več nam bo pomenil čas, ki ga bomo preživeli z najbližjimi ali sami s sabo. Čas bo podpiral našo regeneracijo po preteklih dneh in zato izkoristimo vsak trenutek, ko lahko uživamo v dobrem, zeliščnem čaju. Veliko bomo tudi razmišljali kaj in kako lahko še naredimo za svojo dobrobit. Veliko lepih in prijetnih trenutkov si lahko naredimo.