Astrološki pregled za vikent 30. junij – 1. julij

dnevni horoskop slika
SOBOTA

Luna v tehtnici predstavlja pasivno in bolj prijetno vzdušje. Čas ko smo bolj družabni in prijateljski. Kadar je vse tako kot si Luna v tehtnici zamisli. Sobota se bo začela bolj prijetno, končala pa bolj neprijetno. V drugi polovici dneva lahko pričakujemo več pasivne agresije. Življenje bi bilo preveč dolgočasno, če bi živeli samo lepe in svetle trenutke. Naučiti se moramo kako ravnati kadar so trenutki pusti in temni.

Dopoldan, ob 11.31. uri, nas bo Luna odpeljala s konjunkcijo z Jupitrom po večini bomo to zaznavali zelo prijetno, veselo, odprto in optimistično. Velik nasmeh na obrazu bo sprožal številne druge nasmehe. Vseeno se bliža inkonjunkcija tega Jupitra z R Neptunom, kar nam zna prinesti tisti nerealen občutek in pretiravanje v vseh smereh. Predvsem predstavniki rib, lahko tudi strelci, bodo občutili to zmedenost, občutljivost in brezmejnost.

Proti večeru pa se bo Luna začela s kvadratom najprej povezovat z Marsom. Ta bo na vrsti ob 19.03. uri. Ob 20.05. uri bo na vrsti že Lunin kvadrat z R Plutonom. Zdaj pa imam težavico, ki ji astrologi rečemo kardinalni T kvadrat. V to dinamiko se bo vmešal še Merkur, tako da bo dogajanje resnično pestro in razburljivo. Glavno besedo bo imela Luna v tehtnici, ker je v tej konfiguraciji na vrhu. Mars v raku ni najbolj močan, Pluton je v kozorogu sicer nepopustljiv, vendar je retrograden. Opozicijo Marsa in R Plutona bo skušala Luna v tehnici speljati na svojo stran. Veliko, veliko svoje volje in moči bomo porabili, da bomo sploh pripravljeni sprejeti sebe ali pa drugega. Želeli si bomo enostavnosti in mirnosti, pa nam prevlada neizprosnih energij ne bo dopuščala, da bilo tako brez posredovanja. Izpostavljena bo naša nepopustljivost in svoj fokus bomo vztrajno usmerjali v svoje želje in potrebe. Kakršne koli že bodo prepreke, bomo našli moč ter jih prebrodili. Obetajo se nam bolj naporni časi z veliko jeze, agresije, napadalnosti in nagonskosti. Jutri se bo dovršila opozicija Marsa in R Plutona, kar bo dodalo še dodatno napetost in borbenost.

NEDELJA

V nedeljo bo Luna dober del dneva še v tehtnici. Povezovanje, sodelovanje, iskanje harmonije in srednje mere bo danes glavna ideja. Kako močno si bomo želeli mir, sproščenost, brezbrižnost in uživanja. Ampak se bomo lovili in skakali iz ene strani na drugo. Tudi zaradi dnevne dinamike ostalih planetov, danes ne bomo znali izkoristiti vsega, kar nam dan ponuja. Zvečer ob 19.00. uri bo Luna prestopila v škorpijona in nam dodala še nekaj več nemira, strahov, napetosti in negotovosti.

V jutranjih urah se bo Luna ob 5.47. uri, najprej povezala z R Saturnom. Njun sekstil nam bo dodal veliko potrebo po resnem, odgovornem in premišljenem pristopu. Poudarek na obremenjenosti in utrujenosti ne bo zbledel ampak nas bo še nekoliko upočasnil.

Opozicija Marsa in R Plutona se bo dovršila ob 14.02. uri. Težke, neizprosne, surove, nasilne energije smo lahko zaznavali že nekaj dni. Danes pa se končno sestavi in komur še ni jasno, bo dobil še zadnjo izkušnjo tega povezovanja. Ta dva moška planeta, ki se dajeta med sabo, vsak na svoji strani, bosta najmočneje prizadela ovne in škorpijone. Borba na moč, na ego, na žive in mrtve, bo izredno nepopustljiva in nasilna. Danes bomo dobili lekcijo iz čistih nagonskih, pobesnelih odzivov, ko bo lastno preživetje najmočnejši razlog.

Luna bo ob 15.16. uri dodala še opozicijo z Uranom, kar nam bo še dodatno spodmaknilo tla pod nogami. Povečana bo naša razdražljivost, nemir, tesnoba in upiranje.