Astrološki pregled za vikend

palčki
Po mirni soboti sledi precej naporna nedelja.

Sobota 7. maj

Super sobota z Luno v biku! Preplavljeni bomo z energijami, ki jih predstavlja znamenje bika. Današnji dan res lahko izkoristimo za nam ljube stvari. Radi bomo zunaj in občudovali lepote narave. Uživali bomo na vrtu in se veselili pridelkov, ki že kažejo svojo podobo. Prav sline se nam bodo cedile, ko bomo samo pomislili kaj in koliko dobrega smo vzgojili.

Težko se bomo držali razumskih smernic glede prehrane, zato uživajmo več zdravih in naravnih sestavin, ki nam ne bodo širile pasu. Luna bo sicer do 18.34. v praznem teku, a vseeno bo znamenje bika lepo zasedeno s kar štirimi predstavniki nebesnih teles. Tudi Venera, dispozitorica Lune, je v biku, zato nam te energije ne bodo ušle. Ob 18.34. pa Luna prestopi v dvojčka in nas odpelje v bolj navihano-dinamične vode. Bolj bomo družabni, klepetavi in radovedni. Zanimale nas bodo malenkosti, ki od nas ne bodo zahtevale večjih naporov.

Sestavi se tudi trigon Sonca in R Plutona. Povezava bo najmočnejša ob 15.02. uri, zaznavali pa jo bomo lahko cel dan. Večji vpliv bodo čutili levi in škorpijoni, ki bodo nadvse šarmantni in karizmatični. Prav sijali bodo in bili ponosni. Imeli bodo več energije in še posebno moči; fizične in psihične. Kazala se bo izjemna produktivnost in tudi nekompromisnost. Kljub pozitivni povezavi pazimo, da ne zlorabimo svoje moči in s tem škodimo drugim. Raje vso svojo moč in izrazito voljo uporabimo koristno in za socialne potrebe.

Nedelja 8. maj

Luna v dvojčkih nam bo poleg energije, odprtosti in zgovornosti, dajala še nekaj več raztresenosti in pozabljivosti. Sicer bomo neobremenjeni in lahkotni, ampak to nas lahko odpelje v neznane vode, nekam, kjer še nismo bili. Le najbolj iznajdljivi bodo danes dobro izkoristili dan.

Znamenje dvojčkov ne velja ravno za pogumno in odločno. Bolj jih okarakterizira iznajdljivost, komunikativnost in prilagodljivost. Lunin kvadrat z Neptunom, ki se bo sestavil ob 13.18. uri, nas bo odnesel v lastna občutja. Imeli bomo občutek in željo, da vsakemu povemo ˝kako vreme vpliva na nas˝. Najbolje bo, da svojih čustev res ne zadržujemo v sebi in se ne utapljamo v njih.

Že tako bo naslednji Lunin kvadrat z R Jupitrom še ojačal naše občutke in s tem naše odzive. Večjega veselja in navdušenja ne bomo čutili, saj bomo ˝delali slona iz muhe˝, ki ju ne bomo mogli ujeti. Svoje pretirano doživljanje zapišimo na papir in sestavimo uporaben spis.

Konec dneva bomo občutili kot bolj obremenilen. Ob 18.31. Luna sestavi opozicijo z R Saturnom. Ne bomo zadovoljni. Iskali bomo potešitev, tisto nekaj kar bi nam prineslo mir. Ampak ker je vpleten Saturn, bomo zadovoljstvo težje dosegli. Zato pa bo povečana naša funkcionalnost in samodisciplina.