Astrološki pregled za vikend 7. in 8. december 2013

dnevni horoskop slikaBližamo se prvemu Luninemu krajcu, kar pomeni, da prihajamo v najbolj aktivno fazo Luninega meseca. V soboto nekaj strahov in obremenjenosti. V nedeljo lahko zelo pravljično vzdušje, večja občutljivost, pa tudi povečano sočutje.

 

V soboto bo aplikacija Lune v kvadrat s Saturnom, kar bomo občutili kot neko dodatno težo odgovornosti in nekoliko manj radosti in veselja. Vpliv bo najmočnejši v zgodnjem popoldnevu. Pozno popoldan in proti večeru pa zopet več potrebe po druženju in zanimivi miselni prebliski. Mars na zadnji stopinji device nas bo delal kritične in natančne pri delu, vendar bo manj prodornosti.

Ponoči Mars vstopi v tehtnico, v kateri se ne počuti dobro in bo tam, verjeli ali ne do 26. julija ( 1. marca R). Na žalost nam to nosi čas nemoči in ker se bo Mars ujel tudi z Uranom, Plutonom in kasneje v aprilu še z Jupitrom ( vsi skupaj v konfiguracijo križ), bo marsikdo iz nemoči deloval tudi agresivno, s pretirano obrambo. Življenje zahteva od nas, da v tem času sproti postavljamo meje, hkrati pa se urimo v potrpežljivosti.

 

V nedeljo bo Luna dopoldan prešla v znamenje rib in aplicirala k Neptunu, kar prinaša več čustvenosti, občutljivosti, lahko tudi sočutja in ustvarjalnosti, za druge pa negotovost in željo po begu. Vsekakor nas naredi nekoliko manj aktivne. Proti večeru se vpliv zmanjša, takrat in pa v večernih urah lahko pride do nesporazumov, v smislu, da ne razumemo dobro, kaj nam nekdo sporoča.