Astrološki pregled za vikend 3. in 4. junij

dnevni horoskop slika
SOBOTA

Sobota in vikend bo zaznamovan z energijami Lune v tehtnici. Veliko se bomo družili, zabavali in se veselili. Uživali bomo v vsem prijetnem, v vsem lepem in udobnem. Danes bo v zraku nekaj več razdvojenosti, ki jo bomo znali in zmogli živeti. Bolj odprte glave in svobodnih nazorov si bomo dovolili več pa tudi drugače.

Ob 9.31. uri se sestavi konjunkcija Venere in Urana. Biki, tehtnice in vodnarji so že včeraj zaznavali in živeli pod vplivi teh uporniških energij. Nič na tem svetu ni enostavno in nič v tem življenju nam ni podarjeno. To se bomo učili v teh dneh. Učili sprejemati, ceniti, vrednotiti in spoštovati kar je naše in kar je tuje. Vsi isti in vsi enakopravni, pa vseeno ne za vsako ceno. Pomembna sem jaz in pomembno je, da spoštujem, kar ni moje. Bodimo kritični, a ne trmasti. Bodimo svobodnih nazorov, a ne razpuščeni in prostaški.

Še eno povezovanje nas bo danes navdušilo, podprlo, razveselilo in spodbudilo. Zračni trigon Sonca in R Jupitra nam bo ponudilo več priložnosti za uspehe, za rast in doseganje ciljev. Aspekt se dovrši ob 18.12. uri in največ veselja in zadovoljstva bo prinesel levom, strelcem in ribam. Počasnost R Jupitra bo te uspehe nekoliko zmanjšala, upočasnila in obrnila v bolj osebno dojemaje vsega. Pomemben bo naš osebni razvoj, naše notranje zadovoljstvo in počutje. Bolj se bomo zavedali lastne vrednosti in lastne sreče. S temi izkušnjami bomo kar žareli in s to energijo bomo navduševali tudi druge. Bolj lahkotno in optimistično bomo hodili po svetu in z večjo vero bomo dosegali svoje cilje. Sonce bo v tem primeru tudi povezovalo i spodbujalo inkonjunkcijo, ki jo tvorita Jupiter in Neptun. Jutri bo tako aktualen tudi kvadrat Sonca in Neptuna. Mi pa se bomo po začetnem zanosu in navdušenjem počutili prevarane in nemočne. Paziti se moramo svojih želja, upov in slepega zaupanja. Kdor visoko leta, nizko pade.

NEDELJA

Luna v tehtnici bo danes prvi del dneva še nekoliko bolj sproščena in prijazna, v drugi polovici dneva pa bolj zaskrbljena, obremenjena in nezadovoljna. In z njo tudi mi. V dopoldanskem delu si tako dovolimo več uživanja, dobrih odnosov in lepih trenutkov. Vseeno si danes privoščimo nekaj, kar si sicer ne bi in ob tem uživajmo.

Ob 14.52. uri bo Luna že sestavila neugoden kvadrat z R Plutonom. Vse preveč pritiskov in občutkov ujetosti bomo čutili. Močno bomo zaznavali svojo voljo in svoje potrebe, vendar nič ne bo tako, kot bi si sami želeli.

Kvadrat Sonca in Neptuna, ki bo aktualen ob 18.13. uri, nas bo hotel odvrniti od vsega stvarnega, vsega realnega in resničnega. Levom in ribam bo ta povezava najbolj zagodila. Čeprav nas zna to povezovanje odpeljati na stran pota in nam vzeti tisto, kar nam je najbolj blizu, si lahko s temi energijami dovolimo, da se dvignemo v duhovnem smislu, povežemo z energijami in spoznamo, kaj sploh pomeni duhovni svet. Zaupanje bo pod velikim vprašajem. Vse pravljice, vse kar ni realno in tukaj-prisotno, nam bo meglilo razum in nas spodbujalo k idealiziranju. Vse pomembne odločitve raje prestavimo na drug dan.

Za konec dneva pa bo svoje energije spremenil tudi Mars, predstavnik ovnov in škorpijonov. Naš način delovanja, bojevanja in osvajanja se bo kar potuhnil. Težje se bomo borili za tisto, kar bi želeli. Bolj pasivno pa vseeno z veliko notranjega doživljanja bomo sprejemali vse kar se bo dogajalo okrog nas. Naša moč bo kar poniknila in večji pritisk znamo izvajati nad sabo in predvsem nad šibkejšimi. V najboljšem primeru bomo zmogli poskrbeti in nuditi veliko pomoč prav tistim zapostavljenim, ranljivim in pomoči potrebnim.