Astrološki pregled za vikend 29. – 30. oktober

dnevni horoskop slika
SOBOTA

Luna v tehtnici nas to soboto ne bo znala razveseliti, navdušiti ali pomiriti. Mnogo bolj bodo prihajala do izraza tiste energije, ki si jih tudi sami ne priznamo in jih malo po malo tudi tajimo. Ravno odnos do popolnosti in harmoniji nam bo kvaril celotno sliko in nam nosil raznorazna razočaranja. Zaradi velike želje po občutku mira in ugodja, bomo bolj nezadovoljni in prav tako negotovi.

Dober del dneva bomo še lahko zaznavali vse napete energije, ki sta nam jih zjutraj, natančno ob 6.05. uri ponudila Mars v kvadratu z R Uranom. Te razdražene vplive bo Luna danes še spodbujala in nas na to opozarjala. Ob 11.46. uri bo sestavila opozicijo z R Uranom in ob 12.09. uri še kvadrat z Marsom. Seveda bodo v zraku nevzdržne energije, ki bodo v nas zbujale nemir, razdražljivost, jezo, nesproščenost, povečano borbenost, potrebo po dokazovanju in s tem tudi nenadne in bolj silovite reakcije. Možnost nezgod in poškodb bo zaradi tega večja.

Se bo pa v zgodnjih jutranjih urah, ob 2.44., sestavila tudi konjunkcija Venere in Saturna. Tudi njune energije bomo lahko začutili že cez dan. Najbolj jih bodo seveda zaznavali biki, tehtnice, kozorogi in vodnarji. Bolj previdni bomo glede zaupanja in tudi sprejemanja ali dajanja. Nič ne bo lahko, enostavno ali sproščeno. Mnogo bolj bo izrazita naša premišljenost, zadržanost, preračunljivost (varčnost) in celo odrekanje. Svoje želje in potrebe bomo vzeli bolj pod drobnogled in dobro premislili kaj potrebujemo kaj ne. Vsa ta dinamika se lahko močneje izrazi prav v odnosih.

NEDELJA

V nedeljo bodo še bolj izražene energije škorpijona, saj bo tudi Luna že v tem znamenju. Danes bo prav tako sestavila konjunkcijo s Soncem in tako se bodo še močneje pokazale karakteristike Mlaja. Izredno poglobljeni in intenzivni vplivi nas čakajo. Tako bodo v zraku močno izpostavljene subtilnejše energije. Bolj bo izrazito naše notranje občutenje, zaznavanje in tudi izražanje. Bolj občutljivi bomo, saj bo pretok energij res močan, kar bomo tudi močneje zaznavali.

Nas bo pa danes spremljala tudi kombinacija, ki jo ponujata Merkur in R Neptun. Njun vodni trigon bo na vrsti ob 13.57. uri. To bo dvojčkom, devicam in ribam spodbudilo domišljijo in smisel za prepoznavanje in ozaveščanje bolj nedosegljivih stvari. Zelo jih bo nagovarjala glasba pa tudi film ali samo knjiga, ki jim bo burila domišljijo. Veliko se bo dogajalo v naših mislih in kar težko bomo ostajali tukaj in sedaj. Bomo pa s tem vplivom lažje izrazili sebe in svoje najrazličnejše talente, ki jih nosimo v sebi. Lahko, da bomo s tem tudi bolj prilagodljivi in zaupljivi. Vso to ustvarjalnost in duhovnost bomo danes lahko zelo dobro izživeli morda celo realizirali. Skušnjave, ki bodo prisotne na vsakem koraku bomo znali prepoznate in se odločiti za tisto pravo, neprave ali nedobre pa bomo zavrgli.

Ob 18.38. uri se sestavi Mlaj. Do zdaj smo že zbrali vse kar potrebujemo in hkrati zavrgli tisto, česar ne potrebujemo. Splača se narediti prostor in red, da dobimo pregled nad vsem; tako nad svojim delom kot nad svojim trenutnim stanjem. Zdaj se bomo lažje tudi odločili za svoje naslednje poteze in korake.