Astrološki pregled za vikend 27. in 28. maj

dnevni horoskop slika
SOBOTA

Začetek vikenda bo hitro pokazal svoje prave barve. Zgodaj popoldne bo Luna iz radoživih, nagajivih in neobremenjenih dvojčkov, prestopila v čustvenega in občutljivega raka. Sprva bomo še zaznavali več razpršenosti in s tem negotovost. Več nihanja nas bo delalo bolj površinske in s tem nerazumne. Energije bodo spremenile svoj ritem, ko bo Luna prestopila v raka. Bolj nežni, občutljivi in skrbni bomo. Najbolj od vsega nam bo prijal mir in toplo zavetje. V družinskem krogu se bomo najbolje počutili.

Takoj zjutraj, ob 6.53. uri, se bo Luna z opozicijo povezala z R Saturnom. Utrujenost, skrbi, obremenitve, dvomi in vse preveč strahov bo, ki bodo zavirali naše korake. Ta Luna bo še nekoliko obudila povezovanje R Saturna in Urana, ki sta sestavljala svoj trigon. Naše misli bodo bolj racionalne in poslovno naravnane. Bolj nas bodo zanimala konkretna dejanja in bolj nepopustljivi bomo. Tudi ob 8.18. uri se bo Luna s sekstilom povezala z Uranom. Bolj zagnani in hitri bomo. Veliko misli, ki jih bomo imeli nas bodo delale bolj nemirne in nepredvidljive.

V nedeljo dopoldne, ob 9.03. uri, pa se sestavi sekstil Merkurja in Neptuna. Že danes bodo njune energije lahko zaznavali dvojčki, device in ribe. Te nežne in intuitivne energije se bodo prilezle k nam in nas navdihnile. Naša domišljija bo dobila krila, kar se bo zelo dobro povezalo z duhovnimi praksami in meditacijami. To je čas za sanje, za romantiko, za izražanje, branje, pisanje in slikanje. Nežne in mirne energije nas bodo božale in dajale polno mero razumevanja in sočutja.

NEDELJA

Nežne rakove energije, ki nam jih bo predajala Luna, nas bodo mirile in vabile v tišino. Zavetje doma nam bo prinašalo večje zadovoljstvo in udobje. Do večera nam bo lepo in prijetno, zvečer pa nas zna presenetiti večja občutljivost in negotovost.

Sekstil Merkurja in Neptuna nas bo nagovoril ob 9.03. uri, mimo Luninih aspektov. Tudi ta par bo podprl vse kar je intuitivnega, nežnega, mirnega in rahločutnega. Zaznavali bomo najrazličnejše energije in zavedanje, da nismo sami, nas bo spremljalo na vsakem koraku. Zelo razumevajoči bomo, polni sočutja in vere.

Luna bo ob 10.56. uri sestavila svoj gibljiv kvadrat z R Jupitrom. To nam bo še spodbudilo naše čustveno dojemanje. Velikega srca in odprtih rok, bomo včasih prehitro kaj potrdili in zaupali.

Tudi ob 12.07. uri se bo Luna s trigonom povezala z Neptunom in še enkrat poudarila povezovanje Neptuna in Merkurja, ki se je sestavil zjutraj. Še bomo lahko uživali in koristili te energije, ki nam jih ponuja ta par. Bolj nežno, mirno, tiho in z velikim občutkom bomo spremljali in sprejemali dogajanje okrog nas.

Zvečer ob 20.05. uri bojo nastopile bolj neizprosne energije, ki nas boo streznile, prizemljile in učvrstile hkrati. Lunina opozicija z R Plutonom nam bo prinesla nekaj več stresnih in težkih trenutkov. Težko bomo našli tisto zavetje, ki nam bo dajalo oporo.

V ponedeljek pa bo aktualen še en težak aspekt, ki ga bodo ovni, škorpijoni, kozorogi in vodnarji zelo dobro čutili. Opozicija Marsa in R Saturna bo na nas delovala zelo bremenilno. Borba dveh močnih moških planetov bo za marsikoga preveč naporna in možnost predaje je s tem večja. Tisti najbolj vztrajni in nepopustljivi se ne bodo predali, ampak bodo s stisnjenimi zobmi težili k zaključku. Opozicija v gibljivi znamenjih nam nosi več nemoči in tudi pogube. Če najdemo moč v sebi, bomo lahko te vplive dobro izkoristili za priznanje svojih pravic in pravic šibkejših.