Astrološki pregled za vikend 26. in 27. november

meditacija obala
Energije bodo zelo spodbudne za poglabljanje vase, svojega doživljanja in intimnega sveta.

SOBOTA (26. november)

V soboto bo Luna v znamenju škorpijona. Intenzivna in skrivnostna energija nas bo spodbujala, da raziščemo vse kar je v nas in v naši okolici. Zares se bomo poglobili v detajle, kar bomo lahko pozitivno uporabili v procesu čiščenja in pospravljanja. Kar preveč se znamo spustiti v malenkosti, kar zna nekoga tudi vznemiriti.

Pri pospravljanju nam znajo pomagati tudi vplivi Mlaja, ki se bo sestavil v torek. To bomo zaznavali kot pomanjkanje energije. Bodo pa te energije zelo spodbudne za poglabljanje vase, svojega doživljanja in intimnega sveta. Vsi, ki se ukvarjajo z meditacijami in podobnimi duhovnimi praksami, bodo zaznavali močne energije, ki jih bodo kar vlekle.

Ob 14.38. uri pa se sestavi še en vznemirljiv par, trigon Merkurja in R Urana. Dvojčki, device in vodnarji so že včeraj lahko zaznali nekaj te izjemno dinamične energije. Izredno hitri in prilagodljivi bomo. Tudi v mislih bomo hitri. Veliko idej in rešitev bomo dobili in imeli tudi voljo, da stvari realiziramo. Bolj nam bo ustrezala družba, ki bo spodbujala naše intelektualne potenciale in tudi širila spoznanja v nove smeri, o katerih še nismo razmišljali. Večino stvari bomo delali instinktivno in tudi odločitve bomo sprejemali bolj spontano. Danes ne bo zavor in omejitev na poti, po kateri bomo stopali. Veliko teorije znamo pretvoriti v prakso.

NEDELJA (27. november)

Tudi nedelja bo zaznamovana z energijami škorpijona. Zaznavanje, čutenje, dokazovanje, iskanje, preučevanje, poglabljanje in vztrajanje bodo danes prevladujoče energije, ki nam bodo narekovale dan. Ker si znamo naložiti tudi preveč bremen, je verjetnost silnih reakcij večja. Vseeno bomo imeli moč, da se soočimo z vsem, kar nem bo danes namenjeno.

Zagnanost in neizprosnost bosta še posebej v ospredju, ko bo Luna ob 12.24. uri sestavila kvadrat z Marsom. Več nezadovoljstva in nemira bomo čutili. Potreba po izpostavljanju svojega bo zelo močna in izrazita.

Naslednja povezava je sicer pozitivna, vendar Lunin sekstil s Plutonom, ki bo na vrsti ob 17.09. uri, težko prinese navdih in sproščenost. Dvojna energija škorpijona in Plutona nas zna resnično prevzeti in določene zadeve postaviti pred dejstvo. Na nas pa bo, da ugriznemo v to jabolko in se dejansko prepričamo kako kislo je. Mogoče pa sploh ne bo.

Čisto na koncu, ob 22.48. uri, pa se bo Luna s sekstilom povezala tudi z Venero. Ta povezava nam bo postregla z več pasivnimi energijami, čeprav sta obe predstavnici postavljeni v zanju neugodna znamenja, bo vendarle poudarjena skrb in priznanje določenih potreb.