Astrološki pregled za vikend 25. in 26. junij

dnevni horoskop slika
Slovenci praznujemo Dan državnosti zato bo občutek pripadnosti, navezanosti in sentimentalnosti bolj poudarjen.

Sobota

V soboto se bomo nekoliko umirili in poskrbeli za dobrobit vsakogar. Luna je prestopila v ribi in nam prinesla nekaj več rahločutnosti, nežnosti, pozornosti in tudi ranljivosti. Pustili si bomo svoje občutke, takšne in drugačne. Nikogar ne bomo obsojali, saj se bomo zavedali, da vsi kdaj potrebujemo lepo besedo, objem in poljub. Danes Slovenci praznujemo Dan državnosti zato bo občutek pripadnosti, navezanosti in sentimentalnosti bolj poudarjen.

Ob 12.06. uri bomo nekoliko bolj optimistični in pogumni. Luna dopolni trigon s Soncem in s tem poudari lastnosti vodnega elementa. Znali se bomo prilagoditi, priskočiti na pomoč in ponuditi primeren nasvet. Pustimo si biti nežni in sladki.

Tudi nekaj min pred 22. uro bomo bolj zadovoljni in srečni. Lunin trigon na Venero nas bo še dodatno raznežil in nas bolj zadovoljne pospremil v posteljo. Kar zasanjani in zaljubljeni bomo in tako bomo tudi gledali na svet.

Kdor bo ostal buden do jutra, pa zna še malo zaznati neprijetnosti kvadrata R Saturna in R Neptuna, ki ga bo obujala Luna okrog 1.00. ure. Spet se bomo soočali s svojimi strahovi, svojo nizko samopodobo, občutki neprimernosti ali utrujenosti.

Nedelja

Tudi nedelja bo zaradi Lune v ribah bolj pasivna in bo poudarjala našo nežnejšo naravo. Danes bo izpostavljena naša srčnost, dobrovoljnost kot tudi dojemljivost in sočutje. Bolj bomo sproščeni in želeli bomo izraziti vse svoje talente. Odkriti bomo in resnicoljubni.

Že zgodaj dopoldne ob 9.36. uri bo sicer Luna delala opozicijo na Jupitra, kar bi v nas lahko spodbudilo čustvena pretiravanja in nerealne predstave. V tem času bo že spodbujen Jupitrov trigon na R Plutona, ki se bo dovršil prav danes ob 14.30. uri. Cel dan bomo tako pod vplivi te povezave, ki nam bo prinesla resnično veliko priložnosti za napredovanje, različne uspehe, finančnega zaslužka ali dvig osebne vrednosti (lastnega vrednotenja). Ta povezava je še posebaj namenjena strelcem, ribam in škorpijonom. Kar smo nekoč vložili, bo sedaj poplačano, oplemeniteno in mogočno. Imamo znanje, podporo, želje kot tudi sposobnost, moč in energijo, da nekaj dosežemo. Povezujeta se zemeljski znamenji zaradi česar bo občutek vrednosti, trdnosti in stabilnosti toliko večji. Danes ne oklevajmo.

Lunin trigon na R Marsa bo aktualen ob 21.13. uri. Nekaj minut kasneje, ob 21.54. uri bo aktualen Lunin kvadrat na Merkurja. V jutranjih urah (v ponedeljek) ob 4.31. uri pa se sestavi sekstil Merkurja in Urana. Ampak vse skupaj je zopet povezano v eno zgodbo, v eno sliko, ki smo jo pred nekaj dnevi poimenovali jod. Vse skupaj bo sprožila prav Luna s trigonom na R Marsa. V igri bodo naše misli in ideje na eni strani ter akcija in reakcija na drugi strani. Pred nami je čas sprememb, soočanj, tudi preobrazb in zaključkov. Izpostavljena bo naša jeza, zaskrbljenost, uporništvo in destruktivnost. Seveda so povezani planeti, ki simbolizirajo akcijo, gibanje in okretnost. To nas opozarja, da bo treba biti bolj pozoren tudi v prometu, na cesti, prav tako pa tudi v rokovanju z ostrimi predmeti in rečmi, ki lahko povzročijo kakšen vžig. Je pa tudi čas, ko so Merkurji/šolarji/otroci in Urani/študentje/izobraženci zaključili nek del izobraževanja zato bo zdaj čas, da se sprostijo in se zabavajo. Malo lahko popazimo, da jih ne bo preveč zaneslo v njihovih zabavah, sicer pa jim pustimo, da se sprostijo na svojevrsten način. Ne pozabimo, da ima vsak svoje življenje in s tem svoje trpljenje in težave.