Astrološki pregled za vikend 24. – 25. september

dnevni horoskop slika
Skoraj cel vikend bo Luna v tihem, mirnem in občutljivem raku.

SOBOTA

Skoraj cel vikend bo Luna v tihem, mirnem in občutljivem raku. V soboto bo bolj spodbujena in poudarjena naša rahločutnost, nežnost, potrpežljivost in skrbnost. Zelo pozorni bomo na vse malenkosti in na vse dražljaje, ki bodo okoli nas. Naša prioriteta bo poslušati in poskrbeti za dobro počutje tako sebe kot drugih.

Tudi danes bodo še aktualne energije, ki nam jih namenja trigon Merkurja in R Plutona. Tudi Pluton je že stacionaren in so zato še toliko bolj poudarjene njegove karakteristike in intenzivnost, ki jo nosi. Danes bo mogoče marsikatero, tudi trpko spoznanje. Vse bo imelo in nosilo zelo veliko vrednost. Predvsem bodo to zelo osebna spoznanja, ki bodo v nas delala velike premike. Prva spodbuda bo na vrsti že ob 12.42. uri, ko bo Luna naredila opozicijo s Plutonom. Morda bomo začutili kakšen večji nemir ali stisko, vendar bomo zmogli to preiti. Že ob 13.15. uri bo Luna sestavila še sekstil z Merkurjem in v nas vzbudila večjo željo po komunikaciji in še posebno večji pozornosti. Danes ne bomo zaznavali težjih ali bremenilnih energij.

NEDELJA

Iz mirne in skrbne Lune v raku, bomo danes z Luno prestopili v energije, ki jih nosi znamenje leva. Luna bo sprva od jutranjih ur v raku v praznem teku. Zaradi tega bomo raje ostajali doma, v krogu družine ali kar sami s sabo. To bodo bolj pasivne energije, ki ne bodo ravno spodbujale našega norega druženja, za kar bo kasneje poskrbela Luna v levu. Ta nas bo spodbudila ven in nam dala energije in elana. Kdor utegne naj se nam ob 16.00. uri pridruži na Dnevu astrologije na Jesenicah, kjer se bomo skupaj posvetili astrološkim temam.

Proti večeru nas čaka Luni kvadrat z Venero, ki bo na vrsti ob 20.36. uri. Ta nas zna nekoliko vznevoljiti in iz nas privabiti več občutljivosti in sentimentalnosti. Obe zase sta v močnih, fiksnih znamenjih (levu in škorpijonu), zato zna biti naše zavedanje o lastnih željah in potrebah zelo izrazito.

Ob zaključku dneva pa pa bo Luna Poudarila tudi zgodbo Sonca in Jupitra, ki se združujeta in nam prinašata veliko veselja, pozitivne naravnanosti in uspehov. Ta vpliv bodo levi, strelci in ribe čutili že danes. Konjunkcija med njima bo eksaktna v ponedeljek ob 8.59. uri. Danes se bo Luna s Soncem povezala s sekstilom ob 21.33. uri. Ta povezava hkrati nakazuje tudi, da Luna počasi zaključuje svoj cikel in je zato v zraku čutiti manj energije. Vseeno bodo spodbujeni ti lepi in harmonični vplivi. Imeli in dajali bomo veliko podpore. Bolj bomo ciljno usmerjeni in ne bo nam težko pomagati, zaupati, stopiti skupaj in tudi ustvarjati. Naše namere bodo vselej na pravem mestu. Sledili bomo svojim željam in svojemu srcu. Vse to nam bo nosilo veliko sreče, osebnega zadovoljstva in uspehov.