Astrološki pregled za vikend 20. in 21. maj

dnevni horoskop slika
SOBOTA

Vikend Luna začenja v znamenju rib. Končno si lahko privoščimo nekaj več počitka in sprostite. V sebi bomo zaznavali, da res potrebujemo nekaj, kar nas bo sprostilo ali nekaj, kar nam bo prineslo intuitivno zadoščenje in potrditev. Danes se prepustimo toku in uživajmo v potovanju.

Jutranja konjunkcija Lune in Neptuna, bo na vrsti ob 7.50. uri in to nas bo še dodatno polenilo in spodbudilo naše čustveno doživljanje. Vse bo kar preveč lepo, da bi bilo res.

Sekstil Lune in R Plutona, ki se bo sestavil ob 17.04. uri, bo v nas dvignil zavedanje in spodbudil naše reagiranje ter nas porinil v odločitev. Z večjo gotovostjo bomo naredili naslednji korak, čeprav lahko to pomeni, da bomo morali nekaj žrtvovati v zameno.

Nekaj več negodovanja in nepotrpežljivosti lahko pričakujemo ob 18.28. uri, ko bo Luna sestavila svoj kvadrat z Marsom. Hiteli bomo in tisto, kar ne bomo dobili takoj, bomo bolj grobo zahtevali. Ampak s tem velikokrat nič ne rešimo.

Danes bo znamenje zamenjalo tudi Sonce. Ob 22.30. uri bo prestopilo v dvojčka. Za nas to pomeni, da stopamo v bolj razigrano in lahkotno obdobje. Raje bomo zunaj, na zraku, prijetnem vremenu in v sproščeni družbi. Ne bo nam mar za težke obveznosti ali zahtevne naloge. Tudi maturantje so veliko svojih učenj že naredili, zato bodo svoja znanja tudi lažje pustili na papirjih. Ne bodimo prestrogi ne do sebe, niti do drugih. Zdaj je čas za sporočanje, komunikacijo, druženje in iskanje rešitev.

NEDELJA

Nekaj občutljivo-pasivnih energij bomo še zaznavali v dopoldanskem času, ko bo Luna še v ribah. Saj bomo potrpeli in razumeli, ampak želeli si bomo, da bi kdo razumel tudi nas. Če ne drugače, bomo svojo tolažbo našli v drugih zemeljskih stvareh ali pa v odmaknjenosti v svoj lastni svet. Ob 12.10. uri bo Luna prestopila v dinamičnega in borbenega ovna. Tudi sami se bomo prej odločili za akcijo in reakcijo. Če bo mogoče pojdimo ven, kjer bomo spustili svoje negativne energije in si tako tudi naredili zalogo novih energij za naprej.

Zjutraj nas bo pozdravil neugoden kvadrat Lune in R Saturna. Ta bo na vrsti ob 5.39. uri. Če nam uspe, bo najbolje, da tole težjo postavitev kar prespimo in se s tem ne ukvarjamo. Prinesla nam bo več skrbi, več občutkov negotovosti in obremenjenosti.

Sekstil Lune in Sonca bo na vrsti ob 13.12. uri. Ta nas bo usmeril na področja, ki jih moramo razrešiti. Kaj smo puščali in odlašali v zadnjih tednih? Še vedno je tukaj in ta aspekt nam bo pomagal ozavestiti težavo, saj jo moramo začenjati razreševati. V petek bo nastopil Mlaj in nam ponudil nove smernice za naprej. Prej pa moramo narediti prostor.