Astrološki pregled za vikend 20. in 21. avgust

dnevni horoskop slika
Sobota

Soboto in z njo vikend bomo preživeli z Luno v znamenju ribe. Tudi danes ne bomo mogli uživati v miru in v vseh sladko-prijetnih trenutkih, ki jih Luna v ribah obljublja. Bolj bomo nemirni, raztreseni ter slabe volje. Cel dan bomo nekako hrepeneli po drugačnosti, ki nam ne bo dosegljiva.

Ker se je včeraj dovršila inkonjunkcija Merkurja in R Urana, bo Luna danes ob 12.40. z opozicijo na Merkurja zopet opomnila na ves ta nemir in napetost, ki se je dogajala pretekle dni. Še malo bomo nejevoljni, prepirljivi in vzkipljivi. Se bo pa s tem Luna dotaknila in spodbudila tudi zgodbo, ki jo bosta sestavila Merkur in Jupiter v ponedeljek. Konjunkcija med njima bo najprej in najbolj spodbudila dvojčke, device, strelce in ribe in v njih sprožila predvsem večjo potrebo po izražanju in razmišljanju. Izpostavljena bo tudi potreba po spoznavanju in izobraževanju. Poleg umsko-miselnih potencialov, bodo v ospredju tudi naše motorične spretnosti. Predvsem ustvarjanje z rokami. Danes zna biti dober dan za kuhanje in pečenje kot tudi za vse pohvale in dobre misli.

Zvečer ob 21.18. uri pa bo Luna prestopila v ovna. S tem bomo zaznali več volje do življenja, več dinamike in energičnosti. Hitro se bomo odzivali na vse situacije in če bo treba, znamo biti tudi bojeviti in odrezavi.

Nedelja

Luna v ovnu bo nedeljo naredila bolj dinamično in polno akcije. V nas bo več volje in energije. Danes ne bomo preveč razmišljali in teoretizirali, ampak bo danes čas za akcijo in reakcijo. Z več odločnosti se bomo spopadali z dnevnimi nalogami.

Ob 11.09. uri se Luna harmonično poveže s svojim dispozitorjem, Marsom. S tem bomo zmogli zaznati še več energije in odločnosti. Tokrat bo prav tako spodbujena konjunkcija Marsa in Saturna, ki se sestavlja in bo ekzaktna v sredo. Njun vpliv bomo nekoliko lahko zaznavali že danes. Predvsem jo bodo prej zaznali ovni, škorpijoni, kozorogi in vodnarji. To naznanja, da bo v nas več samodiscipline. Bolj neizprosni znamo biti do sebe in tako pričakovati več kot smo zmožni. Simbolika govori o preseganju meja, vendar z dodatnimi obremenitvami. Na splošno pa bomo zelo delavni in usmerjeni. Vseeno se Luna s trigonom povezuje z Marsom in ob 13.43. uri še s Saturnom. Bolj bomo odgovorni, praktični in na sploh funkcionalno naravnani.

Pozno zvečer, ob 22.42. uri, pa znamo občutiti večje pritiske in tudi občutke krivde ali manjvrednosti. Luna se s kvadratom poveže z R Plutonom zato bomo imeli občutek, da se od nas zahteva kar preveč.