Astrološki pregled za vikend

dnevni horoskop slika
SOBOTA (25. februar)

Zabavno, spodbudno, dinamično pa tudi raztreseno in svojeglavo. Z Luno v vodnarju in pred Mlajem bo dan še kako poln presenečenj in raznoraznih preobratov. Bolj s težavo bomo izbirali med vsemi možnostmi, ki se nam bodo ponujale, pa vendar si bomo dovolili spustiti vajeti iz rok. Potreba po opuščanju bo tako še izrazitejša.

Jutranji sekstil Lune in Marsa, ki bo na vrsti ob 8.46. uri nam bo nekoliko dvignil raven adrenalina, vendar bo to komaj zadostovalo, da začnemo dan. Vseeno bo spodbuda za začetek dobra.

Malo pred 11 uro, se bo Luna tudi s sekstilom povezala s svojim dispozitorjem, Uranom. To bo na nas vplivalo bolj neugodno. Veliko misli in idej, ki se bodo nabirale v nas, ne bodo našle pravega naslovnika ali mesta. Spodbujeno bo povezovanje Urana in R Jupitra, ki še vedno držita svojo opozicijo. Te fenomenalne ideje, ki se nam pletejo po glavi, nikakor ne bodo dobile svoje priznave. Zdelo se bo, da je vse, kar je povezano z intelektualnim razvojem, naprednimi idejami, informacijami, znanjem ali moderno tehniko, pač le del znanstveno-fantastike.

Večerni sekstil Lune in Saturna, ki bo na vrsti ob 19.11. uri, nas bo še dodatno prizemljil in streznil. Znali bomo sprejeti dejansko stanje in se lažje odpovedali vsemu kar je nepotrebno.

V noči na nedeljo pa bo znamenje zamenjal tudi Merkur. V nedeljsko jutro se bodo dvojčki in device zbudili kar nekoliko osvobajajoče, po drugi strani pa zbegano. Merkur v ribah ni zahteven mislec in tudi njegovi odzivi so mnogo bolj počasni in nežni. S tem znamo opaziti zapletanje jezika in nejasne misli. Nam bo a ta premik pomagal pri pisanju, pri razvijanju naših umetniških talentov, pri medsebojnem povezovanju in razumevanju. Bolj bomo tudi odprti za zaznavanje najrazličnejših energij in izvajanje duhovnih in meditativnih tehnik. To noč nas bodo energije zelo podprle pri tem.

NEDELJA (26. februar)

Nedelja bo eden bolj pasivnih dni, ki jim bomo priča. Z Luno v ribah in v pričakovanju Mlaja ne bomo kos vsem nalogam. Želje po sproščanju in miru bodo ostale neizpolnjene. Tako bomo sami čutili večjo nepotešitev in s tem nezadovoljstvo ter nemir.

Ob 15.58. uri bo napočil čas, ko se dovrši konjunkcija Lune in Sonca. Mlaj in z njim Sončev mrk, nam bosta pokazala kako nam je lahko lepo, kako se lahko sprostimo in si dovolimo biti nežni ter občutljivi. Nove začetke bomo zelo verjetno gradili na tem, kar nas povezuje, kar nas pomirja in dviga naše zavedanje na višjo raven. Povezovanje s sabo (svojega telesa in duha) nam bo odkrilo tisto potrebno, kar smo morda pozabili ali potlačili.

Več nežnosti in rahločutnosti zna v nas prebuditi konjunkcija Lune in Neptuna, ki bo na vrsti ob 21.55. uri. Še ena priložnost za spodbujanje svojega intuitivnega zavedanja in predajanja. Izkoristimo vsak trenutek in v njem iščimo čarobnost, ki nam je pri srcu.

Se pa sestavljajo energije bolj jeznih, burnih, napadalnih in celo rušilnih razsežnosti. Mars v ovnu je na svojem pohodu in v noči na ponedeljek, ob 1.19. uri, bo sestavil konjunkcijo z Uranom. Ovni, škorpijoni in vodnarji bodo svoje povečane vzgibe zaznavali čez cel vikend. Mars bo v to kombinacijo kmalu vključil tudi R Jupitra, in se z njim povezal z opozicijo in tako sprožil še povečano dogajanje, ki mu bodo priča tudi strelci in ribe. Bolj bomo razdražljivi, napadalni, direktni in nepopustljivi. Meje in ovire bomo podirali kot za stavo. Priča bomo raznoraznim nesrečam in napadom.