Astrološki pregled za vikend 2. – 3. julij

dnevni horoskop slika
Vikend je v znamenju kreativne energije. Odprimo se navdihu in igrivo ustvarjamo v mavričnih barvah.

Sobota

Sobota bo začela ta vikend z Luno v dvojčkih. Vzdušje bo zelo dinamično, razposajeno in tudi nemirno. Morda bo naša razporeditev časa in opravkov nekoliko bolj spontana in zato tudi bolj nestabilna. Redki bodo zmogli najti več zadovoljstva v takem tempu. Drugi, ki se ne bodo brigali za vsa pravila in zapovedi pa si znajo narediti skoraj avanturistični dan.

Zjutraj nas bo Luna odpeljala v opozicijo z R Saturnom. Ob 8.02. uri bo pa res že čas, da vstanemo in se lotimo dela, saj se samo ne bo nič naredilo. Kar je treba, je treba.

In ker je naslednji Lunin aspekt kvadrat z R Neptunom, bomo v tem jutru lahko zopet začutili to utrujenost, ranljivost in pretirano skromnost, saj bo Luna spet opomnila na kvadrat R Saturna in R Neptuna. To bodo res še zadnje energije, ki jih nosi ta povezava, do naslednjega srečanja. Načeloma pa nas bo Lunin kvadrat na R Neptuna umiril, polenil in raznežil. Jutri bo aktualen tudi vodni trigon Sonca in tega R Neptuna. Ta povezava nam bo odprla oči, nas usmerila in pokazala novo pot in upanje. Zato veselimo se novega dne, novih priložnosti in spoznanj, ki nam jih ponuja. Zaupajmo vase ter se prepustimo življenju in zgodbam, ki nas čakajo.

Proti večeru, ob 18.15. uri, pa se bo Luna s kvadratom povezala z Jupitrom. To nam lahko da pretiravanja v našem dojemanju realnosti ter pretiravanja z našimi odzivi.

Nedelja

Tudi nedelja bo bolj razposajena in družabna z Luno v dvojčkih. Več se bomo pogovarjali in družili pa tudi zabavali in sproščali. Nedelja bo tako bolj brezskrbna in igriva. Če je mogoče, bodimo zunaj, na zraku in izkoristimo čas za gibanje, kot je sprehod. Popoldne pa bo Luna že prestopila v raka in nas opozorila, da se moramo malce umiriti in poskrbeti zase. Pričakovati je manj energije tudi zato, ker smo pred Mlajem. To nam daje smernice, da se moramo umiriti, opustiti nekatere stvari in se od njih ločiti. Pripravljamo se na nove začetke, nove zgodbe in nove energije.

Zjutraj ob 5.42. bo na vrsti sekstil Lune in Urana, kar zna komu od nas dati več energije za začetek dneva. Kot da nam ne bo težko vstati in se soočiti z dnevom.

Je pa današnja nedelja namenjena tudi levom in ribam in na sploh vsem, ki potrebujejo počitek. Ob 13.01. se dovrši vodni trigon Sonca in R Neptuna. Veliko lepih, nežnih, prijetnih in čustvenih trenutkov nas čaka. Povečana bo naša ustvarjalna in duhovna plat. Znali bomo najti odgovore in poslušati svojo intuicijo, ki bo danes še posebno izrazita. S tem vplivom si pustimo nežnosti, ležernosti, čutnosti, uživanja v miru in prepuščanja toku. To bomo toliko lažje izživeli, saj nam bodo pomagale tudi energije ponedeljkovega Mlaja, da se bomo lažje soočili s sabo in svojimi strahovi.