Astrološki pregled za vikend 18. in 19. februar

dnevni horoskop slika
SOBOTA

V soboto bo Luna večji del dneva v škorpijonu in v praznem teku. Lahko da se bo zdelo, da je vse v najlepšem redu, vendar bomo v sebi čutili tisto napetost, tisto vztrajno moč, da damo vse od sebe. Bolj pronicljivi in radovedni bomo. Dinamika dneva bo nekoliko bolj nestabilna in to nas lahko spravlja v slabo voljo. Zaradi povečane intenzivnosti bo bolje, da svojo energijo usmerimo v fizično aktivnost.

Danes bo znamenje spremenilo tudi Sonce. Iz dinamičnega in odprtega vodnarja bo prestopilo v zasanjano znamenje rib. Potreba po umiku in sprostitvi bo bolj izrazita. V pričakovanju pomladi bomo vsi kar nekoliko preveč navdušeni. Želeli si bomo pravljic in ne tistega, kar nas bremeni. Vse skupaj nam bo prinašalo več nejasnosti in zmotnih zaključkov. Predvsem pa nam bo ta čas pokazal, da se moramo umiriti, se posvetiti tudi sebi in se bolj prilagoditi razmeram, v katerih se bomo znašli.

Malo pred 20.00. uro pa bo tudi Luna zamenjala znamenje. Več energije, entuziazma in zagnanosti nam bo pošiljala iz znamenja strelca. Kmalu zatem, ob 20.33. uri bo že sestavila Zadnji krajec s Soncem. To bo še dvignilo našo energijo. Priprave na zaključevanje so v popolnem teku, zato nas bo tudi ta pozicija opomnila, da je čas, da začnemo aktivno delati red.

NEDELJA

Z Luno v strelcu bomo bolj zagnani, pogumni in usmerjeni naprej. Zaznavali bomo večjo željo po širjenju svojih obzorij in zbiranju informacij, ki bi zapolnjevale našega duha. Morda bomo na trenutke prehiteli še sami sebe, vendar ne bomo delali panike po nepotrebnem.

Popoldne se bo Luna najprej s trigonom povezala z Venero in nam tako namenila več lepih, prijetnih, razigranih in navihanih trenutkov. Prepustimo se spontanostim in uživajmo v vsem, kar nam bo dano.

Kvadrat Lune in Neptuna, ki bo na vrsti ob 18.43. uri, zna v nas spodbuditi kar preveč občutljivosti in zato bomo bolj razneženi in ranljivi. Vse se bo zdelo tako težko, odveč in nepotrebno.