Astrološki pregled za vikend 16. in 17. julij

dnevni horoskop slika
Energija ta vikend bo zelo dinamična do kolerična. V soboto bo že nekaj nemira in napetosti, nedelja pa nosi sproščeno dinamiko in optimizem.

Sobota

Cel vikend bo Luna v strelcu. Tokratna sobota bo zaradi dnevne dinamike delovala skoraj bolj nerealno. Zaradi večje želje po uspehu, napredovanju in razvoju bomo hodili okrog bolj sklonjene glave, saj stvari kar ne bomo dosegali kot bi želeli. Pustimo toku prosto pot, saj se moramo včasih učiti tudi iz lastnih napak.

Jutro bomo začeli kar odgovorno. Sprejeli bomo odločitve in naredili bomo načrte. Ob 7.44. uri bo Luna sestavila konjunkcijo z R Saturnom zato se bomo lahko čutili tudi bolj utrujene in kar preobremenjene.

Tudi naslednji kvadrat Lune z R Neptunom, nam ne bo prinesel več volje in energije za karkoli. Okoli 10.30. ure bomo raje še nekaj minut porabili za kavico ali čaj. Lahko si bomo povedali in priznali svoje občutke in želje.

Potem pa se bo sestavil prvi večji aspekt danes, kvadrat Sonca in Urana. Ta bo imel najmočnejši vpliv ob 15.31. uri. Mnogi, še posebno levi in vodnarji, so ga zaznavali že včeraj in ga bodo še nekaj časa. V nas bo več energije in moči. Druženje bo danes prva stvar, ki si jo bomo želeli. Bomo pa v tem času lahko sklenili tudi kakšno poslovno zadevo. V partnerstvo pa to lahko prinese tudi večje spremembe. Ker je poleg še vedno vpet Mars, bo volje in moči za nove dosežke in uspehe več. Sonce se bo s spodbudnim trigonom jutri povezal z Marsom, kar bomo čutili kot pozitivno spodbudo in tudi željo za nekaj ustvariti. Iz te jeze, besa in premočne energije, bomo zmogli najti pot ven in do drugih.

Tudi konjunkcijo Merkurja in Venere bo moč čutiti danes. Vsaj biki, dvojčki, device in tehtnice jo bodo bolj zaznavali. Še več bo prijetnega druženja in zabavanja. Ta povezava lahko sklene kakšno partnerstvo ali pa vsaj novo prijateljstvo. Bodimo ustvarjali in kreativni na svojem področju. Pojmo, plešimo, rišimo, pišimo, lepimo, sestavljajmo, šivajmo… Uživajmo.

Nedelja

Luna v strelcu nas bo peljala naprej. Imeli bomo energijo, voljo in moč za naslednje korake. Tudi poguma in odločnosti danes ne bo manjkalo. Radi bomo zunaj, med ljudmi in sploh tam, kjer se bo kaj dogajalo. Svojo energijo bomo znali usmerjati na primeren in učinkovit način.

Sonce je svoj trigon z Marsom dosegel zjutraj ob 5.44. uri. Imeli bomo še veliko volje in energije. Tudi cilje bomo dosegali lahkotneje in načeloma bo danes dan, ko ne bomo čutili večjih zadržkov, naporov in omejitev. Bolj se bomo zavedali svojih sposobnosti.

Luna pa bo ob 10.57. uri sestavila trigon z Uranom in s tem še enkrat opomnila na celo sliko in dogajanje, ki je povezano z Uranom. Kvadrat na Sonce in inkonjunkcija z Marsom. Še nekaj napetosti bomo občutili, zato bomo bolj nesproščeni. Vseeno bo v nas več energije in najbolje je, da jo damo iz sebe na primeren način.

Luna bo do konca dneva v prazno in bo spodbujala naše želje po dinamiki, napredovanju, druženju, potovanju… Povečana bo naša odprtost, navdušenje in optimizem.

Ob 21.32. pa Luna prestopi v kozoroga. Prinese nam streznitve, nekakšno umirjenost in čas za temeljit razmislek.