Astrološki pregled za vikend 16. in 17. april

dnevni horoskop slika
Sončna in vesela sobota je kot nalašč za zabavo, njej pa sledi bolj učinkovita, pa tudi nekoliko bolj stresna nedelja.

Sobota

Luna nas bo v začetku vikenda pospremila v znamenju leva. S tem bo povečana naša igrivost, ustvarjalnost, energičnost. Radi bomo v središču pozornosti, radi se bomo zabavali in družili ter posvečali nekaj več pozornosti svoji ljubezni. Bolje se bomo počutili zunaj, na svežem zraku, v naravi, kjer bomo lahko izvajali raznorazne norčije in pustili svojemu notranjemu otroku, da se izrazi.

Sobotno dogajanje bo na začetku dneva popestril Lunin trigon na Urana, ob 7.25. uri. Poleg vse energije, iznajdljivosti, komunikativnosti in fleksibilnosti nam lahko ta vroči trigon postreže s kar preveč idejami in norčijami. Presenečenja se bodo kar vrstila, kar pa zna za nekatere biti kar preveč za jutranji čas.

Do naslednjega aspekta bomo lahko čakali cel dan, do takrat pa uživajmo v energijah Lune v levu. Ob 19.48. se Luna poveže s Soncem. Še en ognjeni trigon, ki nas bo napolnil z energijo. Sicer pa bo to čas, ko bo v nas več uravnovešenosti, usklajenosti in zadovoljstva.

Nedelja

V nedeljo bo Luna že v devici. Čeprav je nedelja bomo imeli več priložnosti za pospravljanje in urejanje stvari. Nič več ne bo časa za velike zabave ali počitek. Ko bomo vse dobro premislili in naredili analizo, se bomo lotili dela. Čas si bomo vzeli le za temeljit premislek, kritiko ali urejanje.

Bo pa v nedeljo prednjačil tudi trigon Merkurja in Plutona (ki je tudi stacionaren in pred obratom). Aspekt bo najmočnejši ob 11.23. uri. Prinesel nam bo več prodornih misli, večjo vztrajnost še posebno pri raziskovalnih projektih, kjer bo resnično izrazita naša moč misli. Čeprav je povezava dobra za interpretiranje stvari, za vztrajanje pri določenem problemu dokler ne najdemo prave rešitve, tudi za soočanje s kruto realnostjo, pa lahko Pluton včasih preveč izstopa in doda svojo moč. To zna povzročiti preveliko subjektivnega pogleda na svet, preveliko zaverovanost v svoj prav in tudi več pesimizma ali brezupa. Poleg tega lahko pričakujemo ovire v prometu in tudi poškodbe rok (ker je Pluton stacionaren).

Svojo neustavljivost in premočno reagiranje bo ob 19.00. uri pristavil tudi kvadrat Lune in Marsa. V nas bo več napetosti in s tem nesproščenosti ter nezadovoljstva. Ne bodimo prestogi tako do sebe kot do drugih. Včasih je treba stvari pač spregledati, pustiti in ne vztrajati pri svojem prav. Le tako si bomo olajšali svoje življenje, ker večina stvari le ni tako zelo pomembna kot sami mislimo ali ker smo se tako odločili.