Astrološki pregled za vikend 15. in 16. april

dnevni horoskop slika
SOBOTA

Vikend bo v energijah dinamičnega in energije polnega strelca. Tako bomo lahko uživali njegove pestre energije, ki nam bodo vlivale voljo in moč. V nas bo želja po druženju in gibanju. V naravi in dobri družbi se bomo najbolje počutili. V nas bo več volje do življenja in moči za doseganje svojih ciljev.

Najprej nas bo Luna odpeljala v kvadrat z Neptunom. Njune energije bodo najmočnejše ob 15.14. uri. V nas bo več čustev, več nežnosti, potrebe po miru in bližini. Zaradi velike prilagodljivosti se bomo na koncu lahko počutili tudi opeharjeni in s tem razočarani.

NEDELJA

Polni energije in elana se bomo z Luno v strelcu lažje podajali v nove zgodbe. Bolj napredni in direktni bomo. Več si bomo upali in bolj optimistično bomo gledali naprej. Gibanj, želje po avanturi, po novih spoznanjih nas bodo napolnjevale in nas gnale naprej. Z več upanja in drznosti se bomo pripravljali na nove izzive, ki nam sledijo.

Prvi aspekt danes bo ognjeni trigon z Uranom. Ta bo na vrsti ob 14.08. uri. Prišel in odšel bo zelo nenapovedano, hitro in silovito. Zaznali bomo še več moči, bojevitosti in direktnosti.

Danes se pripravljamo na dva večja aspekta, ki bosta aktualna jutri. Tako nas bo Luna najprej odpeljala v trigon s Soncem. Ob 18.46. uri bomo lahko že zaznavali te energije, ki nam jih bosta postregla. V sebi bomo lahko čutili več volje in odločnosti za naprej. Na tem testu bo Luna tudi spodbudila povezovanje Sonca in R Saturna. Njun trigon bo najmočnejši v ponedeljek ob 14.43. uri. Levi, kozorogi in vodnarji bodo najmočneje zaznavali te energije. Tokrat bo v ospredju povečana odgovornost, samoiniciativnost in angažiranost. Retrogradnost Saturna nam zna dati več premišljenosti in počasne odzivnosti, vendar večjo potrebo po temeljitem premisleku in odzivanju. Zelo resno in dosledno si bomo prizadevali za uresničitev svojih ciljev.

Kmalu zatem, ob 18.53. uri bo Luna sestavila kvadrat s stacionarno Venero. Zakaj bi se prilagajali, če pa tako nič ne drži, kar se zmenimo? Nekaj teh občutkov in podobno bomo zaznavali. Vseeno bo na tem mestu spodbujen sekstil, ki ga bosta v noči na ponedeljek sestavila Venera in Mars. Takšna prijetna povezava, za ovne, bike, tehtnice in škorpijone, tokrat ne bo dala vsega od sebe. Stacionarna Venera nima moči, da bi lahko vnela Marsa, ki je tudi v zanj šibkem znamenju. Tako oslabela Venera se stiska še h Kironu, ki tudi ne bo pokazal veliko podpore. Božali se bomo, razumeli, čustvovali in se imeli neizmerno radi. Hrepeneli, si želeli in bili na razpolago. Patos v nas ne bo izzvenel. Želeli si ga bomo in ga hkrati odrivali proč od sebe. Znali se bomo odzvati klicu na pomoč. Iz svojih izkušenj bomo črpali moč ter znanje in tako pristopili k aktualni problematiki.