Astrološki pregled za vikend 14. in 15. maj

dnevni horoskop slika
Čistoča in red sta osnova dobrega počutja, nam sporoča Luna v devici.

Sobota

V soboto zjutraj, ob 7.51. uri, bo Luna prestopila v devico. Kako bomo cel vikend koristili energije Lune v devici? To nam bo vsekakor prineslo več delovne vneme, redoljubnosti, natančnosti in zanesljivosti.

Povečani bodo občutki za organizacijo in tudi razumevanje potreb drugih. Naše želje ne bodo pretirane, ampak bolj skromne in nezahtevne. Ker pa vsi ne bomo mogli koristiti samo pozitivnih lastnosti današnjega dne, se zna v naše življenje prikrasti tudi povečana zaskrbljenost, kritičnost, pikolovskost in tudi požrtvovalnost.

Danes goduje zadnji od ledenih mož, Bonifacij. Ta nam bo pomagal ohraniti ponižnost, humanost in vero v sočloveka.

Več nestrpnosti in predvsem notranjega nemira zna v nas sprožiti Lunin kvadrat na R Marsa, ki bo aktualen ob 16.28. uri. Hitro se bomo znali razjeziti, sporeči pa tudi zameriti kakšno stvar. Težko bomo objektivni.

Nedelja

Podobno bo tudi v nedeljo. Luna v devici se ne bo ustavila in mi tudi ne. Najbolje se bomo počutili v vlogi ˝skrbne gospodinje˝. Te imajo pravico, da zahtevajo svoje in tudi bojo. Tisti na drugi strani raje potrpite, bodite uslužni in pomagajte kolikor se da.

Če bo danes vsaj nekaj kapelj dežja, bomo lahko bolj veselo pričakovali letošnje poletje, saj tako zapoveduje Zofka. Po pregovoru si lahko obetamo vroče poletje, če na 15. maja, ko goduje Zofka, dežuje.

V jutranjih urah bo Luna sestavila opozicijo z Neptunom, ob 7.02. uri. Povečana bo naša nestanovitnost, nejasnost, občutljivost in nemoč. Naš stik z realnostjo ne bo produktiven, zato si privoščimo daljše, nedeljsko, jutranje spanje.

Ob 10.00. uri nas bo presenetila konjunkcija Lune in Jupitra. V sebi bomo našli več upanja in naklonjenosti drugim. Trudili se bomo biti velikodušni in strpni. Na tem mestu bo Luna opozorila na bližajoči se kvadrat Jupitra in R Saturna. Zaradi tega zna kdo občutiti tudi pomanjkanje vere, optimizma in življenjske energije na sploh. Ko bo Luna ob 12.20. naredila kvadrat z R Saturnom bomo na sploh zaznavali te bremenilne energije, ki nas bodo puščale hladne in toge. Z disciplino in organiziranostjo bomo lažje prešli ta čas.

Kasneje ob 15.31. uri, Luna sestavi trigon z R Merkurjem in nam s tem pomaga, da se bomo znali izraziti in ostati v stiku sami s sabo.

Zvečer bomo spet lahko čutili več strasti in poželenja, saj bo Luna ob 18.00 uri s trigonom na R Plutona še enkrat spodbudila trigon R Plutona in Venere, ki sta bila aktualna v noči na soboto. Spet bo možno poglobiti partnerske odnose. Še kakšno krizno situacijo bomo morali prebroditi, da bomo na koncu lažje uživali sadove svojega dela. V zraku bo moč čutiti še nekaj seksapila in vročekrvnosti.