Astrološki pregled za vikend (10. in 11. december)

dnevni horoskop slika
SOBOTA (10. december)

Soboto bomo začeli dinamično in aktivno z Luno v ovnu. Do 13.40. ure bo Luna v praznem teku in njene energije nam bodo barvale vzdušje na svojevrsten način. Kdor bo zaznal Lunine vibracije bo stopal po njenem tempu, bolj odločno, energično in polno zanosa. Zaradi teh energij bomo bolj aktivni, hitri in tudi direktni. Kasneje bo Luna prestopila v znamenje bika, kart nam bo prineslo več miru, stabilnosti in vztrajnosti, ki se lahko sprevrže v nekakšno malodušje in flegmatičnost. Vseeno Luna v biku obljublja več prijetnih in mirnih trenutkov, ki nam pomagajo, da izpolnimo želje.

Poleg Luninih vplivov, nam bo današnji dan najprej obarval sekstil Merkurja in Neptuna, ki bo na vrsti že zjutraj ob 9.25. uri. Več sproščenosti, prijaznosti, očarljivosti in prikupne naivnosti bodo najbolj živeli dvojčki, device in ribe. Prepustimo se tem nežno nežnim signalom in se povezujmo in občudujmo svojo domišljijo, iznajdljivost, kreativnost in inspiracijo. Danes zaupajmo svojemu notranjemu glasu in si dovolimo biti pristni in edinstveni, tako kot smo.

Ob 12.51. uri bodo na vrsti težje energije Sonca in Saturna. Te bodo najmočneje ganile leve, kozoroge in vodnarje. Delavnost, odgovornost, disciplina… Nobenih izgovorov ne bo in jih ne bomo dopustili. Velike obremenitve in z njimi nemoč se lahko pojavijo. Skrbi povezane z našimi cilji in zdravjem se nam lahko usedejo na ramena in pritisnejo na nas. Vseeno bomo znali pokazati svojo moč in neumornost, kar bodo zahtevale okoliščine v katerih bomo.

Za konec dneva nas bo nagovorila še Lunina povezava z Venero. Njun kvadrat bo na vrsti ob 19.37. uri. Oh ta neodločnost in sentimentalnost. Težko je narediti premik v pravo smer, če si želimo nekaj kar je skoraj neresnično. Postopoma bomo spoznali, da vztrajanje za prazen nič, ne bo obrodilo sadov.

NEDELJA (11. december)

Nedelja bo z Luno v biku bolj mirna in tiha. Za nekatere pretirano pasivna za druge idealna priložnost za sproščanje in uživanje. Dovolimo si vzeti trenutke zase in vdihnimo ta mir in notranje zadovoljstvo, ki nas bo spremljalo na vsakem koraku. Pozorno, mirno, zvesto, ljubeče bomo znali prisluhniti svojemu sogovorniku in si tudi dovolili, da si pridemo bližje.

V zgodnjih jutranjih urah, ob 4.51. uri ter ob 6.18. uri, se bo Luna pozitivno povezovala z Neptunom in Merkurjem in tako opozorila na njuno medsebojno dinamiko, ki smo ji bili priča v soboto. Še bomo lahko zaznali povezanost s sabo, nekakšno navdahnjenost in željo po izražanju. Še bomo imeli možnost, da izrazimo sebe in svoje talente na način, ki bo nam najbližje. Bodimo ustvarjalni in se prepustimo trenutku.

Ob 15.54. uri nas čaka Lunin trigon s Plutonom. Čeprav zemeljski trigon, ki naj bi nam prinesel stabilnost in zanesljivost, zna biti poriv s strani Plutona kar zahteven in nas prisiliti, da vsaj za trenutek zapustimo cono udobja. Vseeno bo vse dogajanje v nas pustilo močan pečat.

Sestavlja pa se še poslednji pozitiven trigon Sonca in R Urana, ki je del sestavljanke, ki se je sestavljala pretekle dni. Te izkušnje, ki smo jim bili priča v zadnjih dneh bomo lahko tokrat dopolnili oziroma jih nadgradili. Levi in vodnarji bodo najmočneje in najbolj zagotovo občutili energije, ki se bodo sestavile v ponedeljek zjutraj. Ognjeni trigon nas bo napolnil s svojimi močnimi energijami in nam dal tako moč, energijo, voljo, zagon in izjemen potencial, da dosežemo svoje cilje, svoje želje ter zelo zavestno uresničimo projekte, na katerih smo gradili. Z Uranom brez nepričakovanih premikov ne gre, zato lahko pričakujemo več sprememb. Direktno in brez ovinkarjenja bomo posegali po vsem kar si bomo zaželeli.