Astrološki pregled za vikend 1. – 2. oktober

dnevni horoskop slika
Iskali bomo tisto, zaradi česar se bomo sami počtili prijetneje, boljše in tudi lepše.

SOBOTA

Luna nas bo skozi cel vikend spremljala v znamenju tehtnice. Njen prestop v škorpijona bo na vrsti že v nedeljo, vendar v poznih urah. Energije Lune v znamenju tehtnice bodo bolj pasivne in umirjene. Več pozornosti bomo vseeno usmerjali v druge in na naš odnos z drugimi. Iskali bomo tisto, zaradi česar se bomo sami počtili prijetneje, boljše in tudi lepše. Vseeno smo tik po Mlaju in čisto počasi se bomo usmerjali in začeli gledati naprej. Najprej pa si bomo privoščili malo počitka in sprostitve.

Ob 8.55. uri bomo z več organiziranosti in odgovornosti vstopili v dan. Spodbudil nas bo sekstil Lune in Saturna. Tako lahko izkoristimo delavno vnemo, ki nam jo bo sicer danes primanjkovalo. Naredimo si dober plan, saj nas kasneje čakajo težji trenutki, ki nam lahko prinesejo slabo voljo. Z dobro predhodno strukturo si lahko pomagamo, da nam bo kasneje lažje.

Kvadrat Lune in Plutona, bo na vrsti ob 15.29. uri. Zaznavali bomo večje stiske in brezizhodnost. Nič ne bo šlo tako kot bi si želeli. Včasih je pač bolje, da ne dobimo tistega, kar hočemo. Počasi in previdno. Premiki se bodo zgodili, a ne v tisto smer in na tak način kot si bomo želeli.

Danes pa se sestavi eden najlepših in najbolj čarobnih in pravljičnih aspektov. Ob 19.13. uri se dopolni trigon Venere in R Neptuna. Tudi te energije bodo zaznamovale ta vikend. Biki, tehtnice in ribe bodo še posebno zaznavali to povezovanje. Zelo očarljivi, zapeljivi, mirni in srečni bodo. Več bo umirjenosti, zaljubljenosti, čarobnosti in naklonjenosti. Ta povezava spodbuja umetniško izražanje, sanje, navdih, prepustnosti pa tudi ležernost in ranljivost. To zna v nas vzbuditi več prijaznosti in prijetnih občutkov. Vsaj malo si lahko dovolimo, da nas odnese in uživajmo v svojih sanjah. Tudi ta vpliv lahko izkoristimo za razvijanje svoje intuicije in duhovnih nivojev.

NEDELJA

Z Luno v tehtnici bo, po jutranjih nevšečnostih, dan bolj prepusten, pasiven, romantičen in miren. Danes bo Luna v praznem teku in tako bo bolj poudarjena energija tehtnice. Vseeno ne gre zanemariti mesto Venere, ki je dispozitorica tokratne Lune. Skozi znamenje škorpijona bomo lahko že začutili tisto nekaj, kar se pripravlja v začetku naslednjega tedna. Več bo intenzivnosti in poglobljenosti. Ne bomo pustili, da bi kaj ostalo nerešeno. Kot bi zahtevali kar preveč tako od sebe kot od drugih. Še imamo možnosti in moč, da se poglobimo vase in se prepustimo energijam vesolja. Sestavimo celotno sliko in tako bomo bližje cilju, bližje uvidu, kje smo in kam gremo. Znali si bomo izboriti čas zase.

Takoj zjutraj, ob 7.42. uri, nas bo presenetila opozicija Lune in R Urana. Nekaj se ne bo odvijalo po naših načrtih in željah. Ne dovolimo, da nas take malenkosti vržejo iz tira. Težje se bomo sprostili in pustili drugim do besede. Vsa ta napetost, ki jo bomo zaznavali, lahko deluje zelo neprijetno in nesproščeno. Vseeno bo v nas dovolj energije, da hitro naredimo red.