Splošen horoskop za sredo in četrtek

Dnevni horoskop
SREDA (1. 3.)

Luna je v ovnu in mi začenjamo nov mesec. Današnji dan bo zaznamovan z dinamičnimi in vročimi energijami. Veliko dogajanja in akcije bomo zaznavali. Če smo v prejšnjih dneh počivali in se umirjali, so naslednji dnevi namenjeni akciji. Bolj direktno in gotovo se bomo lotevali opravkov in obveznosti.

Ob 13.49. uri bo na vrsti Lunin kvadrat s Plutonom. Občutki teže, sile in ujetosti bodo z nami nekaj časa. Ne bomo želeli spustiti in ne bomo se želeli posloviti.

Proti večeru bodo energije še povečane in burnejše. Luna namreč povezuje par Urana in R Jupitra, ki bo ponovno dopolnil svojo opozicijo v petek zjutraj. Te vplive znajo že čutiti strelci, vodnarji in ribe. Luna ob 19.27. uri sestavi konjunkcijo z Uranom in ob 19.24. uri, opozicijo z R Jupitrom. Nekompromisno uveljavljanje svojih načel in prepričanj bo izrazitejše. Mešanje znanja s svojim pristopom do življenja bo marsikomu spodnesel tla pod nogami. Retrogradnost Jupitra bo celo sliko naredil malce bolj osebno in ponotranjeno. Lahko pa to pomeni, da bo potreba po spremembi starih vzorcev in pogledov tista, ki bo posegla v naš vsakdan. Vse to nam bo nosilo več nezadovoljstva in nemira.

Za piko na i, pa se bo ob 22.48. uri Luna s konjunkcijo povezala še s svojim dispozitorjem Marsom. Tudi to bomo zaznavali kot močnejšo odzivnost in borbenost. Nesramnost in napadalnost bosta krivi za kakšen prepir.

V noči na četrtek pa se dopolni ena prijetnejših konjunkcij Sonca in Neptuna, ko bo na vrsti ob 3.43. uri. Levi in še posebno ribe, bodo to močneje zaznavali in temu bolj naklonjeni. To prav res govori o razsvetljenju, navdihu, duhovnosti, odprtosti in intuitivnem zaznavanju. Čeprav nejasni in razpršeni cilji marsikomu ne bodo dajali zadostne opore, bo naša domišljija in s tem izraznost toliko večja. Popaziti moramo na svojega Nejevernega Tomaža in mu zagotoviti varnost, če se le da.

ČETRTEK (2. 3.)

Danes bo Luna v biku. V osnovi bomo bolj pomirjeni s sabo, bolj potrpežljivi in trdni. Po pretekli noči se bomo počutili bolj spočite. Energije Lune nam bodo danes bolj naklonjene, saj se Luna v biku dobro počuti. In tako lahko tudi mi dobro izkoristimo te vplive. Pokažimo kaj in koga imamo radi. Uživajmo in si dovolimo vse dobro, kar prihaja do nas. Vseeno pazimo, da se nas ne prime prevelika vztrajnost in nepopustljivost, saj nam zna to pokvariti marsikateri lep trenutek.

Bomo pa danes cel dan tudi pod vplivom sestavljajoče se opozicije R Jupitra in Urana. Ta se dopolni v noči na petek, ob 2.15. uri. Mnogo misli in nemalo spoznanj nam sledi. Postaviti se za svoja prepričanja ali dopustiti že enkrat, da spremenimo svoj pogled na situacijo. Bistrost, izvirnost, drugačnost, revolucionarnost ali netaktnost, eksplozivnost in impulzivnost. Previdnost vseeno ne bo odveč.