Astrološki pregled za sredo in četrtek (21. in 22. december)

dnevni horoskop slika
SREDA (21. december)

V sredo bo Luna v tehtnici in mi bomo iskali harmoijo, ravnotežje, usklajenost, lepe odnose in povezanost z vsakomur in vsem. In v večini primerov nam bo to tudi uspevalo. Zelo bomo uživali v prijetni družbi in predvsem v družbi z drugimi. Naše oko bo pritegnila vsaka lepa stvar in naše občudovanje okolice bo izrazitejše. Tudi nase ne bomo pozabili, saj bo danes dan, ko si bomo dovolili biti prikupni in očarljivi ter na sploh lepi in urejeni.

Danes bo znamenje zamenjalo tudi Sonce. S prestopom v kozoroga bo večina od nas naredila svojevrsten prestop, saj je danes tudi dan zimskega solsticija, ko bo dan zaključil svoje potovanje v temo in se začelo vračati na svetlo. Najkrajši dan in najdaljša noč bosta začela zopet iskati svojo pot povezanosti in začela usklajevati medsebojno razmerje. Čeprav začenjajo veljati bolj hladni in trpki dnevi, bo to tudi čas, ko se bomo lahko spočili in se dobro pripravili za naslednje dni, mesece, leto. Znali bomo postopati bolj odgovorno in organizirano. Z veliko discipline, moralne naravnanosti in razuma bomo pristopili k problematiki in tako tudi uresničevati svoje cilje.

ČETRTEK (22. december)

Četrtek bo z Luno v tehtnici zelo zanimiv, družaben, vznemirljiv in povezovalen. Današnje jutro ne bo najbolj vzpodbudno, vendar bomo v popoldanskih urah lahko bolj ustvarjalni. Usklajevanje in medsebojno sodelovanje ter povezovanje bo danes bolj poudarjeno. Danes ne odlašajmo s svojimi načrti in ne prelagajmo odgovornosti na druge. Čeprav se bo zdela to najbolj privlačna odločitev, bomo imeli dovolj spodbude, da naredimo korake v željeno smer.

Že zjutraj ob 8.04. uri bo na vrsti kvadrat z R Merkurjem. Tista vsiljiva narava, ki ne bo hotela popustiti pri nobenem dogovoru nas bo še najbolj zbegala in zmešala štrene. Lahko se bomo ujeli v situaciji, ko niti ne bomo vedeli, kaj smo sploh želeli povedati.

Tudi Lunin kvadrat s Plutonom, ki bo sledil ob 12.35. uri, nam ne bo prizanesel. Bolj neizprosni in nepopustljivi bomo. Težko bomo zaznali svetlo stran. Ujeti v temo in dolžnosti bomo imeli občutek, da kar težko dihamo. Vsa ta nesproščenost nas bo spravljala v slabo voljo.

Luna in Venera se bosta povezali v bolj prijeten trigon ob 13.23. uri in nam prinesli nekaj več sprostitve in zadovoljstva. Lažje bomo sprejeli okoliščine in znali bomo uživati na svojevrsten način.

Po 19.00 uri bo Luna zopet začela združevati energije Jupitra, Saturna in R Urana. Ob 19.30. se bo najprej s konjunkcijo povezala z Jupitrom in ga poskušla povezati s Saturnom in seveda z R Uranom. To povezovanje smo lahko že zaznavali in z Lunino pomočjo, nas bodo spremljale še nekaj časa. Svoj intelektualni potencial in vrednote lahko dobro vnovčimo. Spoznavanje, preseganje, vrednotenje, postavljanje meja in okvirjev za večjo produktivnost in dosegnje uspehov. V slogi je moč.