Astrološki pregled za sredo in četrtek (16. in 17. november)

dnevni horoskop
SREDA (16. november)

V sredo bo Luna v znamenjih dvojčka. S te pozicije nas bo spodbujala, da se družimo in se ne obremenjujemo z nepomembnimi stvarmi. Danes lahko pričakujemo predvsem bolj dinamičen in razgiban dan. Veliko se bomo pogovarjali ter izmenjavali svoja mnenja in predvsem najnovejše novice.

Znamenje dvojčkov velja za prilagodljivo in iznajdljivo znamenje, tako bo tudi danes čutiti, da bomo znali vsako situacijo obrniti v svoj prid. Nič takega ne bo, kar bi nas še posebej obremenjevalo ali motilo. Če nam kaj ne bo po godu, bomo enostavno ˝zamenjali program˝. Od 12.00. ure dalje, bo Luna v dvojčkih v prazno. Danes bomo tako deležni več energije pa tudi zagnanosti. Gibanje in mobilnost bosta danes najbolj izpostavljena. Dolgčas nam zagotovo ne bo. Če ne drugače, bomo zaposleni z mislimi in prebliski.

Edina povezava, ki jo bo danes naredila Luna je sekstil z R Uranom, ki bo na vrsti ob 11.57. uri. Tudi ta povezava bo močno nagovorila naš razumski del pa tudi intenzivno čustveno doživljanje. V tem času znamo čutiti spodbudno vročico, ki nas bo delala še bolj izvirne in v nas izvabljala spontane reakcije. Nemir, ki ga zna ta vpliv izpostaviti, uporabimo za svoj kreativni potencial.

ČETRTEK (17. novebmer)

V četrtkovo jutro se bomo prebudili z najlepšo Luno. V noči je namreč prestopila v svoje znamenje, v svoj dom. Luna v raku je tista najbolj pristna, skrbna, nežna, občutljiva in predvsem čustvena. In tudi sami znamo prevzeti nekaj teh značilnosti. Najbolje se bomo počutili doma ali v domači družbi, kjer si bomo lahko brez zadržkov izkazovali, ljubezen, bižino, naklonjenost in skrb. Bolj ranljivi bomo in dovzetni za vse dražljaje v okolici. Varno zavetje in občutek varnosti nam bo danes zelo veliko pomenil.

Ob 12.10. uri se bo sestavila opozicija Lune in Venere. To bo še spodbudilo naše zavedanje o lastni ranljivosti in nedolžnosti. Poplava čustev zna biti danes ob tem času bolj izrazita. Spoznanje, da nas nihče ne razume, da nihče ne razume naših potreb, bo kar nevzdržno. Zopet je možno, da se zatečemo v iskanje utehe v hrani.

Še ena nežno nežna povezava nas čaka danes. Ob 17.04. uri Luna sestavi trigon z R Neptunom. Tudi ta povezava nas ne bo navdala z energijo in odločnostjo, ki bi si jo morda želeli. Z Luno in Neptunom se bomo raje prepustili sanjam in vsemu nežnemu. S tem bodo prav tako izpostavljena naša čustva in občutek ranljivosti ter krhkosti.