Astrološki pregled za sredo 23. marec

dnevni horoskop slika
Ohranimo prijaznost, naj nas napetost Polne Lune in Luninega Mrka ne vznemiri preveč.

Luna v tehtnici je prijateljska, družabna, očarljiva in dobre volje. Večinoma Luna v tem znamenju spodbuja pozitivne lastnosti, ki prijetneje in bolj usklajeno obarvajo vzdušje, toda zaradi polne Lune in Luninega mrka lahko kljub njenemu vplivu prevladuje razdraženost in napetost.

Najprej se bo ob 11.15. uri sestavil kvadrat R Jupitra in Saturna. Ribam, strelcem, kozorogom in vodnarjem se obeta prav zaskrbljen in nič kaj sončen dan. Veliko bo skrbi, obremenitev, nezaupanja, pomanjkanja optimizma in volje. Veliko bo tudi obveznosti, raznoraznih nalog in zapletov. Za končen cilj, ki je možen in izvedljiv, bo potrebno vložiti veliko svojega časa, truda in dela. Poskusimo izkoristiti gibljiva znamenja in bodimo nekoliko bolj prilagodljivi, pripravljeni sklepati kompromise in poskrbimo še za koga drugega, ne samo zase.

Luna se bo hitro (že ob 12.11.) z opozicijo povezala z Merkurjem, zbegala naše misli in nekako ohromila naše odzive. Hkrati pa bo povezala tega Merkurja tudi s Soncem. Tako bo Polna Luna, ki bo nastopila ob 13.00. uri, s sabo nosila tudi karakteristike Merkurja. Veliko bo misli in z njimi povezane naše reakcije. Ne bo vse teklo tako kot bi si želeli. Veliko se bomo morali prilagajati in usklajevati, pa še vedno ne bomo našli zadovoljivih rešitev, ki bi nas pomirile. Zelo podobno dinamiko lahko pričakujemo v prometu, zato bodimo izjemno previdni in pozorni na dogajanje okrog nas.

Ob 17.32. uri pa bo Luna že sestavila sekstil z Marsom. Tudi to bo povečalo našo odzivnost in v nas spodbujalo dinamičnost in odločnost. Veliko bo priložnosti za akcijo.

Zvečer, ob 21.11. uri pa tudi Merkur pristopi k Soncu. S tem bodo močno povečani naši miselni procesi. Znali se bomo izražati in tudi izraziti. Nekaj se nam bo zjasnilo. Znamenje ovna bo spodbudilo naše miselne in retorične sposobnosti, tako da se nas bo tudi slišalo. Prav tako bodo spodbujene naše ročne spretnosti in motorične sposobnosti. Tudi ta povezava spodbuja športne aktivnosti in dosežke. Veliko energije bomo imeli in težili bomo ven v naravo ali družbo, kjer se bomo pokazali in izkazali.