Astrološki pregled za prvomajski vikend

dnevni horoskop slika
Sobota 30. 4.

Podaljšan vikend bomo torej začeli z Luno v vodnarju. Težili bomo k nekonvencionalnosti, svobodi in drznosti. Zavedali se bomo, kdaj moramo svoje stališče jasno in odločno zagovarjati, četudi bo še tako drugačno od drugih. Ker bomo drzni in nepopustljivi, znamo v okolici sprožati več nemira.

Zadnji krajec se je sestavil že ob 5.28. uri. To pomeni da smo v obdobju, ko bomo morali premisliti o preteklih projektih, jih počasi zaključiti in seveda narediti prostor za nove projekte in začetke. Sedaj pa je čas mirovanja, čas ko se pripravljamo k počitku, da si naberemo nove zaloge moči.

Zaradi Luninega sekstila z R Saturnom (ki je tudi dispozitor Lune) bomo bolj praktično in funkcionalno naravnani. Povezava se dovrši ob 14.46. uri. Vsako svojo odločitev bomo bolj premislili in ničesar ne bomo pustili naključju. Znali bomo poprijeti za delo in ne bomo dovolili, da bi si kdo prilaščal zasluge za naša dejanja.

Nedelja 1. 5.

Nedelja že v svojem imenu nosi ˝ne delo˝ – počitek. Z leti se je njen status tudi že močno spremenil. Danes pa ga bomo z večjo gotovostjo tudi slavili. Luna v vodnarju bo okrepila naše kolektivne in socialne vezi. Znali se bomo družiti in stopiti skupaj, če bo to potrebno. V popoldanskih urah bomo lahko zaznali, da je Luna zamenjala znamenje in nam prinesla več umirjenosti in občutka za druge. Prestop Lune v ribe nas bo naredil bolj nežne, občutljive in pasivne.

Prestop Lune v ribe bo pospremila tudi povezava Sonca in Neptuna. S sekstilom se bosta povezala ob 14.00. uri in potrdila naše hrepenenje, navdahnjenost in očarljivost. Ta aspekt bo k umetniškemu izražanju in strmljenju k duhovnosti nagovoril predvsem leve in ribe. Intuitivno bomo vedeli kaj hočemo in kako bomo to dosegli. Bolj se bomo predajali toku življenja in znali bomo uživati v vsem, kar nas bo doletelo. Zaradi bolj stabilne pozicije Sonca (v biku), bomo zmogli svoje ideje tudi realizirati in jih konkretno predstaviti. Danes bo dober dan za ustvarjanje v kuhinji.

Zadnjo pa bo dodal še Lunin sekstil na Venero ob 20.15. uri. Lepo in prijetno nam bo. Tudi to nam prinaša več ženske in pasivne energije, vendar se bomo znali predati in uživati v trenutku. Navdajali nas bodo občutki sreče, zadovoljstva in tudi ljubezni.