Astrološki pregled za praznične dni 26. – 28. marec

kozorog
Po zelo težkih dneh postopno vedno več notranje moči. Simbolika smrti in ponovnega rojstva, ki jo oznanjajo tokratni prazniki, se bo ujela s potovanjem Lune od škorpijona do srelca.

Sobota 26. 3.

Sobotni praznični dan bomo začeli z Luno v škorpijonu in s temi vplivi preživeli vikend. Na nek način bo kar zdržala simbolika krščanskega praznika, ki jo proslavljamo te dni. Velika noč simbolizira premagovanje telesne in duhovne smrti – premagovanje ovir – kateremu sledi preporod, ponovno rojstvo ali transformacija. Z močjo Lune v škorpijomu bomo zmožni prestati vse izzive, ki nam bodo namenjeni te dni in intenzivno se bomo trudili, da bo dan kar se da simboličen in brez nepotrebnih ovir.

Na soboto se v trigon povežeta Sonce in Mars ob 11.32. uri. To bo ognjeni trigon poln energije, usmerjenosti, zagnanosti in tudi borbenosti. S temi energijami, ki jih bodo še posebno deležni levi, ovni in škorpijoni, bomo ciljno usmerjeni in znali bomo doseči zastavljene smernice in bili pri tem tudi uspešni. Več bo samozavesti, poguma tudi drznosti in fizične moči.

Zatem bodo na vrsti zopet bolj intenzivni in subtilni trenutki. To so vibracije, ki so jih biki, tehtnice in škorpijoni že lahko zaznali. Preplavljeni s strastjo, zapeljivostjo in notranjo močjo. Venera se s sekstilom poveže s Plutonom ob 12.12. uri in zopet opozori, da bodo najpomembnejši partnerski odnosi. Ti znajo od nas zahtevati velike in močne odločitve in spremembe, ki bodo nosile pozitivne rezultate. Za tiste, ki se bolj ukvarjajo z denarjem, pa zna to naznaniti neko večjo finančno, oziroma materialno pridobitev.

Luna pa bo ob 16.24. s trigonom na Neptuna spomnila na našo nežnejšo plat, na čas povezovanja in razumevanja. Vodni trigon nas lahko odpelje v prijetne meditacije ali v nas spodbudi potrebo po požrtvovalnosti.

Nedelja 27. 3.

Tudi nedeljska Luna v škorpijonu bo veliko zahtevala od nas. V vsako opravilo bomo vložili 100%. Intenzivno in z veliko truda se bomo pripravili na praznični čas. Vse bo moralo biti vsaj blizu popolnosti, če ne prav do potankosti tako kot smo si zamislili. Nič površinskega in nobenih napak ne bomo odobravali.

Luna se bo navsezgodaj, ob 7.20. uri, harmonično povezala s Plutonom in še dodatno potrdila svojo moč, sposobnost preobrazbe in intuitivnega odločanja. S to povezavo bomo znali videti in zaznati probleme, opozoriti na njih, če bo potrebno jih prikriti in jih tudi uspešno rešiti.

Luna bo s to povezavo še enkrat opozorila na sekstil Venere in Plutona in še enkrat v nas spodbudila naj iščemo strast tako v partnerskih odnosih kot tudi v stvareh, ki nas veselijo. Še bo čas, da se predamo, da v življenju iščemo tisto intenzivnost, ki nas dela žive (in zapeljive). Te aspektne povezave nas bodo opozarjale tudi, da sprejemamo drugačnost, se je ne bojimo, ampak poiščemo v sebi tisto moč in radovednost, s katero si bomo želeli spoznati vse razlike in premagati predsodke.

Ponedeljek 28.3.

Luna v strelcu bo ob 8.46. pokazala, da obstaja upanje, optimizem, možnost za napredovanje in zaupanje v proces. Velikonočni ponedeljek nam tudi simbolično daje spoznanje o višjem bistvu in smislu življenja in o ohranjanju upanja v boljši jutri. V življenje bomo zrli z odprtimi očmi in velikim navdušenjem. Naša čustva bodo pozitivno naravnana, v nas pa bo več širokosrčnosti, sprejemanja in seveda dajanja. Več bo priložnosti za druženje, sprehode v naravo in občutja sreče.

Po nareku Lune bomo čutili več energije, dinamike in poguma, še posebno v družinskem krogu. Luna se ob 22.11. uri s konjunkcijo poveže z Marsom in okrepi naša ognjena čustva in odzive. Zaznavali bomo tudi več odločnosti in moči.