Astrološki pregled za ponedeljek in torek 14. in 15. november

dnevni horoskop slika
PONEDELJEK (14. november)

Luna v biku predstavlja neko gotovost, trdnost, stabilnost. Bik je zemeljsko znamenje in kot tako, nam ponuja neko stabilnost, neko oporo, na kar se lahko zanesemo. Je pa to tudi pasivna energija. Samo je. Čaka. Vztraja in premišljuje.

Čeprav je danes dan, ko se dovrši Polna Luna in bomo čutili več nemira in nepotrpežljivosti, bo z Luno v biku občutek, da se nič nikamor ne premakne. To bi bilo vredu, če sami ne bi imeli veliko realnih opravkov. Ampak, ker bomo težje sprejeli, da se svet ne vrti samo okrog nas samih, bomo težje sprejemali vpletenost drugih v našem življenju. Kako bomo umirili in potešili te nevzdržne občutke? Tendenca Lune v biku je, da se rada predaja raznim užitkom. In tako bomo tudi mi danes bolj nepremišljeno posegali po tistih stvareh, ki nam prinašajo užitek, ugodje in občutek zadovoljstva. V popoldanskih urah bomo lažje presodili, kaj je pomembno.

Polna Luna se sestavi ob 14.52. uri in s tem bomo tudi sami dosegli nek vrhunec, neko spoznanje. In to bo tudi vse, kar nas danes čaka. Sicer bomo po tem lahko zaznali nekaj več streznitve in umirjenosti. Nas bodo pa do konca dneva spremljale energije Lune v praznem teku. Še bomo lahko pilili svojo potrpežljivost in se učili kaj pomeni spoštovanje. Kako naj se postavimo zase, ne da bi zaradi tega prizadeli drugega in ga ponižali. Brez dodatnih obremenitev tudi tokrat ne bo šlo.

TOREK (15. november)

Danes bo Luna že v dvojčku. Prinesla nam bo več sproščene in neobremenjene energije. Pokazali bomo več interesa za prijatelje in za stvari, ob katerih se počutimo lahke. Nasmehi in iskrivost ter iskrenonost bodo danes naše glavno vodilo. Čeprav nekoliko negotovi in nezaupljivi, bomo lažje sprejemali manjše odločitve.

Tudi ob napačnih odločitvah bomo le skomignili z rameni in se obrnili naprej. Zavedali se bomo, da so tudi napake del našega življenja in jih tretirali kot lekcije iz katerih se učimo in rastemo.

Ker je Merkur v strelcu, bo Luna z njim sestavila opozicijo in to že zjutraj ob 8.54. uri. Te energije ne bodo tako napačne, še posebno, ker se sestavlja sekstil Merkurja in Marsa, kar bo danes zelo aktualno. Njuna povezava bo na vrsti ob 18.22. uri. Povsod bomo zaznavali neko šumenje, čvekanje, gibanje, tudi nemir in hitenje. Ovni, dvojčki, device in škorpijoni znajo biti danes kar produktivni. Veliko se bo delalo, prevsem pa govorilo in sporočalo. Vseeno to ne bodo nepomembne informacije. In zelo na glas znamo povedati svoje ideje, ker bomo imeli prav. Ne bo šlo drugače kot direktno, usmerjeno, napredno in zagnano. Tako in nič drugače.

Ob 16.52. uri bo Luna naredila tudi kvadrat z R Neptunom, ki se v svojem tempu, zelo počasi, že ustavlja, da bo naredil svoj obrat. Ta vpliv nas zna malo ustaviti in upočasniti. Če ne drugače, bomo bolj zatopljeni vase, polni vprašanj in v iskanju vere in tolažbe. Zaželeli si bomo več nežnosti.